Wednesday, January 19, 2011

Sedar atau tidak

Pencuriiii!!!!

Dalam zaman IT ni, kat alam cyber macam mana kita nak claim sesorang itu mencuri? Contoh nye gambar la.... gambar-gambar dalam blog saye ni curi ke??? Tak de pun ek? kenapa? Sebab gambar-gambar ni saye google aje and save. Kalau anda tanak orang pakai gambar anda, sila tulis url anda kat gambar tu n baru upload dalam page sendiri... haa gitu. Kalau orang pakai gambar anda tu baru la leh claim mencuri sebab tak minta izin. Tak reti edit ke? Lor senang aje, pakai paint pun leh edit, nak senang lagi masuk aje mana2 page edit gambar for free, sekarang dah banyak dik. Jangan le menggelabah sangat. Kalau tanak lagi, tok sah upload gambar langsung! Kan senang. LOL!

p/s: nak call siti nurhaliza jap sebab nak minta izin upload gambar dia dalam my blog. Sendiri mau ingat k.

2 comments:

  1. sepatutnya benda mcm ni dibawa berbincang..kot ye pun..bukan artis ala ala diva kat m'sia ni kan?? ape salahnya tanya dulu ke ape ke..nih tak..main serbu je..

    gambar pun nak kecoh..bukan g buat gambar tu jadi bogel ke jadi tak senonoh..mungkin dia kurang jelas intipati isi cete tentang gambar yg dikaitkan..

    tapi kalau menyamar guna id sang kekasih takpe pulak ek..ha ape lagi g la print buat report polis hohhoho nak sangatkan?? hey nyampah pulak gwa!

    biasa la kan manusia..bila kita buat kat org lain kita ingat kita dah hebat..tapi bila kena kat diri sendiri baru nak tahu langit tinggi rendah..

    tapi gwa tetap rase tak puas hati..nak je baling kuali yg bontot nye dah hitam legam kat sang kekasih tu..kalau dia bace ape yg gwa type ni..tolonglahhh..tolonggg sedar perbuatan kamu ini mengakibatkan 2 manusia ni berbalah..tolong jadi lelaki sejati sket..tolong jangan nak kacau lagi..anda sudah berteman kan..jadi sila focus pada teman anda..jangan nak kata teman anda ni mcmni la mcm tu la..ngadu la itu la ini la..hey kamu tak malu ke????

    dan kepada teman sang lelaki tersebut..cuba anda bertenang dan cuba anda fikirkan kembali..benda ni tak kan timbul kalau salah seorang kamu tidak berlaku curang atau tidak jujur..jangan sangka air yg tenang tiada buaya..gwa memang tak kenal kamu..tapi gwa sangat kesian dgn kamu..sebab kamu manjadi punca dan akibat dari perbuatan dia..mungkin kamu marah bila baca ini..tapi percayalah..setiap ape yang berlaku ada sebab munasababnya..

    mari mulakan awal tahun 2011 ini dgn keceriaan (^_^)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete