Monday, June 8, 2015

My Home is my life

indahnya perasaan bila berada kat rumah sendiri... bila hari cuti rasa malas nak keluar, lagi selesa bermalas2 golek2 kat rumah aje... dan alangkah bagusnya kalau makanan datang sendiri tak perlu masak... muahahahahah....
 
lately tekak teringin makanan simple campak2, rasa sedap ala hotel, kenyang dan tak penat nak sediakan... dan memang ya... menu kat bawah ni amik masa 30 minit saja termasuk makan.... so penyediaan mbe dalam 20 minit gitu je... hehehe
 
ni antara menu pilihan sebab mudah nak disediakan lepas penat bekerja, n malam nak tukar post jadi suri rumah pulak... so perut kena isi untuk tenaga.
 
 yang ni tak tau apa nama, tp konsepnya alas ngan roti, lapis2 ngan isi apa yang kita nak makan, mcm I pilih cheese, brokoli and telur... lepas tu letak rempah2 ckit dan masuk dalam oven, bakar sampai telur masak or separuh masak ikut selera...
 
 yang ni pulak main belasah buat, masak salmon sampai pink2, yang oenting masak bahagian kulit tu lebih lama... kalau bentul salmon gini kena pegang la time masak ye utk dapatkan kulit garing. Lepas buat sos lemon + garlic ala2 creamy ckit...
 
lagi satu yang best bila ada kat rumah islah tgk pokok2 bunga lepas hujan... rasa best sgt...
 
pokok ni dulu masa mula2 beli kecik je... besar 2 kali je kot...
 
 sekarang ni dah semangat kembang nya hehehe... bunga pun banyak, tp kena berbaja la, kalau tak de Baja gitu2 je tak de progress...
 
syok tengok bunga nya...
 
berangan nak tambah lagi koleksi bunga ros... tp tak de masa pulak nak singgah nursery.... huaaa....