Tuesday, May 31, 2011

Majlis Tunang Checklist

Nak kata majlis lambat lagi tak juga, nak kata majlis dekat sangat tak juga. But i memang dah tak boleh duduk diam memandangkan semua benda nak kena buat sendiri + cerewet. Maka semua benda nak kena listkan takut terlupa.

1) Majlis Pertunangan




  • Jumlah tetamu (sedara mara + jiran + kekawan terdekat)


  • Tempah catering


  • Doorgift - done


  • Juru cakap (wakil family kedua2 pihak)


  • Photographer -done-


2) Hantaran pertunangan (untuk diberi pada pihak bubu)





  • Kain nikah + samping songket - (kain done, songket not yet)


  • Sireh junjung


  • Kek- done


  • Macaroon - done


  • Chocolate - done


  • Kuih Tradisional


  • Wangian


  • Sewa dulang


3) Persalinan





  • Kain untuk baju majlis bertunang -done


  • Tempah tailor - done


  • make up artist - done


  • tudung & viel


  • kasut


4) Hiasan bilik





  • bunga and pasu2 besar -otw


  • cadar + langsir - done


  • mini pelamin - otw


  • carpet - done


Banyak juga ek nak kena amik tau, nasib baik pemilihan caterer tu 1 serahkan pada yang pakar, mak ayah i le hehe, part jamuan tu memang kena serahkan kat tuan rumah. Okeh banyak lagi yang tak siap ni, bubu pun kejauhan... kalau ada bubu senang sikit nak bekerjasama... i miss u oledy sayang... kita jumpa nanti k... xoxo!

Wednesday, May 18, 2011

Mari Menulis

Yah... lama betul nih tak menulis, banyak sangat benda nak tulis tambah dengan kebizian melampau (ok... 3.68 pointer aku mcm ni la keje kan) so tak sempat nak singgah kat blog ni (keje diutamakan) -bukan ape sebab ada org komen kawan dia kat uia pointer 3.68 tp berebut org nak, aku pointer 3.68 sebaliknya yang jadi. Dia cakap maybe aku belajar kat kusza. Owh hellooo... faham ke tak aku cakap keje susah nak cari yang sesuai dengan jiwa, bukan aku cakap aku ni penganggur. And 2nd thing "kawan" kau yang orang berebut nak amik keje, kau ada? pity! Macam ni lah dik, belajar kat mana2 pun jangan sesekali nak salahkan ipt atau course yang amik tu, klo kau bagus, campak mana pun leh keje dik, so nak baca entry n nak komen pun agak2 bagi bijak ckit... dah habis cakap gtu leh lak letak "sory" kat end off komen tuh... ape nye olang....



Okeh habis sesi mengomen, sambung balik keje 3.68 I nih...Tersangat la bizi kesahnya sebab nak bepindah randah masuk opis baru. Gini la keadaan nye kat opis sampai balik rumah terus tido tak sedar diri... memang penat

sibuk mengemas bekotak2
sibuk begambar di serata sudut


begambar lagi

lepas tu sambung menyiapkan keje2 yang berbaki
sibuk juga makan2 kat tempat2 yang susah nak dtg lepas ni


sibuk juga becerita itu ini

dan sibuk nak pi makan nasik lemak kat bangunan sebelah....


So jadual memang berjaya di isi sepenuhnya, gud for me boleh update blog ni, pape pun i yang dedikasi memang mengutamakan kerja dari segalanya because im 3.68! LOL....

Tuesday, May 10, 2011

Dear Layla, thank you so much!

Hi Layla, i know u always read my blog (nuffnang) lol.... so kat sini sy nak ambil kesempatan untuk ucapkan TERIMA KASIH sebab awak dah memberikan sesuatu yang bermakna dalam hidup sy dan membantu menjelaskan keadaan sebenar yang sy tak tau pun sebelum ni. Start from our chat (using isken's ym ID), u gave me ur blog add. Nothing much to say but thank u so much. Semua story and photos kat dalam tu menceritakan semuanya about my -ex dan really helpfull to forget him totally. Wish you all the happiness and joy. Please dont be worry because im getting married soon with my beloved bubu. He is everything to me. XOXO!

Sunday, May 8, 2011

Lagi kesah si Adib

Ni lagi kesah si kecik, anak buah saya yang sangat suka mengexplore benda baru. Selain gilakan game dalam iphone (main game tu sampai iphone habis batery), dia juga gilakan kuda, thomas, and bla bla bla... ni la aktiviti si adib dengan mama, abah and adiknya si Qisya.

Adib dan kuda


Adib dan kuda lagi (time ni baru bangun tido, terus naik kuda)...


Adib dan kuda lagi...bangun tdo aje ajak g kuda...lol


barang mainan pun semua angkut masuk dalam kereta, tinggal tak masukkan kolam je dalam kereta tu. Baju or sluar Adib mesti ada tema Thomas. Itu adalah satu kemestian...


p/s: teringat i zaman kecik2, nak sangat jadi cinderella, tapi tak boleh sebab hitam n comot huhu... dah besar2 ni baru la org panggil snow white... siap ex-bos pun panggil snow white kat opis... belasah je la ek =P

Satu Kes Sudah Selesai

Bukan la kes maha berat pun sampai sy tak boleh nak mengupdate blog, tapi kes ni maha penat sampai sakit badan, pagi petang siang malam tak habis mengemas lagi. Ni la kesah nya nak bepindah randah opis ni dari Motorola ke NSN. Hmmm nak kata happy pun tak juga sebab sini sangat flexi, nak kata tak happy pun tak juga sebab opis baru lagi dekat dari opis lama ni. But yang pasti gaji saya naik 20% ok! Alhamdulillah, rezeki dari Allah. Moga diberkati... Amin.


Ni la kesah nya sebelum bepindah. Nak packing2 barang nih sangat seksa... nak kena study dulu mana yang nak simpan, mana yang nak buang, mana yang nak masuk ermenant storage... bla bla bla. Opis dah macam dilanda ribut pun rupa nya... besepah sana sini...

ni cube sebelah, memang tokey baju... ber beg2 baju sampai tak tau mana nak letak (klo korang perasan cermin kat tepi cube tu dah gelap kan, time ni kul 9 malam! still aku kat opis lagi ngan kak zila n kak jah!)


ni cube saya, hampir siap mengemas, sebelum ni penuh dengan kotak2 segala macam

tinggal yang ni aje nak dibawa ke NSN


and tetiba cube saya ni dah jadi tempat pengumpulan makanan. Menggantikan tempat si romie, dah ramai pulak melepak kat cube i huhu... owh bak kata si Syamil, cik lini ni penyeri opis... lol, ye ye je Syamil oiiii... time kasey la. Nanti cik lini dah tak de kat ctu, jangan le merindu2 *wink


Hope all Motorolans will have a good starts at NSN and good luck!

XOXO!

Tuesday, May 3, 2011

Got your love or love got u?

Sesuatu telah mengajar aku dulu...tentang cinta... dan tentang perempuan. Ia adalah karma. Apa yang kita buat hari ini akan kita terima semula suatu hari nanti. Jika kita terpaksa menjadi org lain untuk dirinya, hubungan itu tak kemana. Jika bangga dapat memenangi hatinya kerana muda, hari tua akan tiba. Jika hari ini dimulakan dengan penipuan, kebenaran nya akan tiba. Jika hari ini merampas kebahagiaan orang lain, satu hari kebahagiaan itu akan pergi dari kita. its karma =)

Sunday, May 1, 2011

A Cinderella story

gambar dari: http://www.dailymail.co.uk

Tak lain dan tak bukan sekarang adalah demam royal wedding... orang lain tak tau la ek tapi diri saya sendiri memang ternanti-nanti perkahwinan dalam sejarah ni sebab ye la, seumur hidup mungkin sekali aje boleh tengok kan and thier story is so epic. =)