Monday, April 29, 2013

beef spagetti preggo

dah lama kan tak update pasal masak2 ni... selalu memang tak sempat nye snap gambar sbb habis je masak terus g tgk anak... habis jaga anak tgk2 makanan dah x comel. tggal saki baki je... hehehe. ok hari ni kita warm up ngan resepi paling ringkas n mudah. Beef spagetti kecintaan.

bahan bahan:
spagetti (ikut banyak mana nak makan)
satu s/b minyak zaitun
4 s/b tradisional preggo sos
1 s/b daging cincang
mozarella chese

cara masakan:
1- rebus spagetti dlm air rebusan sehingga lembut dlm 11-15 minit. letak skali 1 sudu kecil minyak supaya spagetti tak melekat bila disejukkan nnti
2- untuk kuah: panaskan minyak.zaitun dan masukkan daging cincang dan tumis sehingga masak. masukkan sos preggo dan masak sehingga sebati.
3- bila dah siap tuang kuah preggo.ke atas spagetti dan letak ckit mozarella cheese sebagai topping. siap!

Tuesday, April 23, 2013

WANITA

Di sebalik semua lelaki di dunia
Pastinya didukung seorang wanita
Dia berkorban untuk
Memberi yang mampu
Demi insan yang disanjung dalam hidup

Tatang hatinya bagai permata
Luangkan masa untuk bersama
Bilang padanya kau sayangkan dia
Sepenuh jiwamu
Tenangkan hatinya bila resah
Setia di dalam ceria dan gundah
Itulah saja balasan diminta
Seorang wanita

Senyumannya mampu mengubati pilu
Ketika dunia tak kelihatan indah
Wajahnya yang ayu
Menenangkan kalbu
Jangan kau hampakan cintanya yang tulus
Lindungilah dia seperti dia menyelimutmu

Itulah saja balasan diminta
Seorang wanita
Itu saja

bahagiamu deritaku

Ku dengar kau cinta sangat padanya
Ku dengar hatimu kini miliknya
Dia kan menjadi teman sehidup dan semati
Aku menjadi sahabatmu

Siksanya mengakui kau teman biasa
Terpaksa ku terima itu hakikatnya
Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu, bersamamu

Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

Friday, April 19, 2013

Its a memory

Huru hara hidup bila dah tak sehaluan rupanya. bila fikiran melayang ni godek2 la nset ni kot2 ada something yang menarik... Terjumpa satu gambar
Antara yang terawal gambar i dpt dari dia sejak pakai nset canggil ni. Time tu la....now dia dah tak pakai nset ni lagi... I ja yang masih setia. Mcm dlm perhubungan kami juga, dia dah bertukar arah tp i yang masih ketinggalan di sini. Memang jenis i suka mengenang kenangan lama sebab tu gambar ni masih di sini. Sekejap ja masa berlalu... Kenangan tetap menjadi kenangan dan kehidupan harus diteruskan... Moga ada kekuatan utk memadam semua memory yang masih lagi hijau dlm igtan... Bye!

Tuesday, April 16, 2013

women are strong

bila kecewa wanita akan menangis 2 minggu sahaja, terasa dunia nya gelap, tak de harapan, terabai dan hatinya hancur.
selepas tempoh itu wanita biasanya tidak akan pandang ke belakang lagi, di kutip hatinya, diacantum semula dan dijaga dengan rapi... tersimpan kemas untuk dirinya sendiri
bila keyakinan nya datang, dia akan menjadi diri semula dan akan mencari sinar baru. wanita akan mencari kebahagiaan dengan caranya tersendiri
wanita tidak akan mudah memikirkan cinta baru dalam hidupnya, yang terpenting baginya adalah kebahagiaan diri nya sendiri
wanita dikatakan berakal pendek bila berputus asa, hakikatnya lelaki lebih berakal pendek bila tidak menjaga cinta yang dimiliki dan mengabaikan tanggungjawab sebegitu mudah
wanita dianggap lemah bila dia menangis, tapi hakikatnya wanita hanya melepaskan beban di bahu sendiri dengan menangis sendiri kerana tak mahu membebankan orang lain
wanita sebenarnya tabah bila berbadan dua, matlamat nya cuma satu... mahu miliknya itu menjadi yang terbaik
wanita mudah terhutang budi dan akan membalas nya dengan berganda tetapi menyimpan kedukaan nya dan tidak langsung membalas walaupun pedih itu tiada siapa yang tahu
wanita sering dipersalahkan bila tak mampu memenuhi rutin tanggungjawabnya tetapi langsung tak dihargai bila dia membantu meringankan beban tanggungjawab pasangan nya

walaupun semua ini terjadi tetapi wanita tetap bangun kesokkan hari dan menjadi yang terbaik dan termampu dayanya kerana wanita selalunya kuat dan tabah.

tak susah memahami wanita, hargai lah selagi dia di depan mata


Tuesday, April 9, 2013

hiding my heart

This is how the story when
I met someone by accident
Who blew me away
Blew me away
And It was in the darkest of my days
When you took my sorrow and you took my pain
And buried them away, buried them away

I wish I could lay down beside you
When the day is done
And wake up to your face against the morning sun
But like everything I've ever known
You'll disappear one day
So I'll spend my whole life hiding my heart away

Dropped you off at the train station
Put a kiss on top of your head
Watched you wave
And watched you wave
Then I went on home to my skyscrapers
And neon lights and waiting papers
That I call home
I call that home

I wish I could lay down beside you
When the day is done
And wake up to your face against the morning sun
But like everything I've ever known
You'll disappear one day
So I'll spend my whole life hiding my heart away
Away, yeah

Woke up feeling heavy hearted
I'm going back to where I started
The morning rain
The morning rain
And though I wish that you were here
On that same old road that brought me here
It's calling me home
It's calling me home

I wish I could lay down beside you
When the day is done
And wake up to your face against the morning sun
But like everything I've ever known
You'll disappear one day
So I'll spend my whole life hiding my heart away

I can spend my whole life hiding my heart away


Monday, April 8, 2013

Hari ni hari birthday!

Hari ni hari birthday... Igt nak berehat kat rumah, tp dah kena bebel soh g keje
Hari ni hari birthday... Igt nak spend time dengan baby hariz... Dah kena hantar g rumah baby sitter
Hari ni hari birthday... Igt bangun pagi dah ada kat bali... Rupanya kat rumah lagi
Hari ni hari birthday... Wishing to be at kedah with ayah and mak again... *ting!!!!
I wish... I wish... I wish!

Friday, April 5, 2013

Self treatment

Peningkatan umur makin dekat, matlamat hidup makin tersasar. Masih mencoba dan berdoa agar mendapat bimbingan mendekatkan diri pada Allah agar hati tenang dan hidup bahagia.sejak 2-3 minggu ni memang emosi x berapa nak baik, xtau la kenapa n apa yang mengganggu... Sebab emosi ni la aku tersasar lagi! Terbeli 4 helai jeggings terus (alasan emosi) ... Memang lah emosi tu yang salah... Emosi tu lah! Hish... Cantik kan color jegging tu? Klo emosi tak stabil lagi boleh tambah lagi 4 color... Lol!