Thursday, November 20, 2014

The smart furniture

Tadi ada la terbaca pasal furniture kat fb... memang skrg ni pada pendapat aku furniture multipurpose lagi berguna terutamanya rumah modern yang sempit dan limited.

Lepas view gambar-gambar yang ada memang tertarik nak ada satu kat rumah terutama sofa bed. Tp tak tau mana nak beli, tempah mungkin?

yang ni sesuai kalau letak kat bilik sempit, lepas guna buka balik jadikan sofa 
 ni untuk anak bujang =), design katil pun simple n tak serabut
 ni untuk family kecik or sesuai letak kat dry kitchen untuk brakfast, style sangat
yang ni nak kata untuk bilik sempit tu tak de la... more like studio type, rumah orang bujang sesuai sangat macam ni, atau rumah singgah kat mana2 bandar, kot korang beli studio kat bandar2 and nak sewakan untuk org yang travelling... this is a good idea

ok, teringat pulak something bila tercerita pasal perabot ni kan. Rasa nak ja pegi christmas home sale kat pwtc nanti... tengah drive hari tu ternampak iklan ni, terus suruh adik snapkan... jommmmm!


haaaa... nampak tak?

ni pulak gambar tersnap kat ssf... tersnap ok kekdahnya, dasar nak beli tak mampu, amik gambar pun jadi la... ssf jangan marah no, anggap la ni salah satu free promotion kedai kamu =)
 gittewww...


 iols verangan uols... nak beli ni sebijik letak kat bilik, baca novel sebelum tdo... or relax2 chill kat balcony sambil dengar air terjun dr water features mini tu... husband.... ooo husband... u ada baca tak blog i ni?
 jangan tanya kenapa.... aku mmg spero kalau tengok perabot putih or jenis warna2 terang cenggini
 kerusi ittewww... kerusi ittewww

k bai....

Tuesday, November 11, 2014

I need a rest

Penah tak rasa badan tak cukup rehat..  bagun pagi rasa x fresh n lemah ja... aku selalu ada masalah gitu, ye lah... dah la tak pernah buat activity lasak, bila letih ckit ja mau melarat 2-3 hari... yang kesian nya anak la..tak de sape nak layan n main2 ngan dia. Sampai merajuk hariz tu... kesian anak ummi. Mulai sekarang kena berazam perly berubah, perly lebih bertenaga untuk anak... pelan2 nak mulakan, rumah pun pelan2 nak uruskan sikit2... mulakan dengan:

● bangun tido pagi lebih awal, boleh kemas rumah lebih awal dan terus g keje
● siapkan barang2 untuk kegunaan esok sebelum tidur, so bangun pagi tak terkejar2
● praktik kan masak simple tapi sedap untuk makan malam supaya badan tak terlalu penat dan ada lebih banyak masa utk main bersama anak n luangkan mada bersama family.

Ok cukup 3 tu dulu sebagai permulaan. Nanti kita study2 resepi2 masakan makan malam yang cepat mudah dan sedap.

Go ummi go!

*gambar adalah utk ketenangan... merelaxkan minda... cantik kan???

Monday, November 10, 2014

Surprise!

Hi... teruja ni... teruja thehehehe... apa yang best sgt tu??? My hubby dah balik!!! Yeay... paling best husband balik beli hadiah... hadiah sempena apa?... birthday, anniversary... huhu xtau la, i take it as a thank you gift... boleh gtu??

Well well... husband beli hadiah tercanggih n terkini...SAMSUNG NOTE 4 uols... sila nangis sekarang... memang terharu sgt xtau nak cakap dah... teruja.

Memang hajat hati nak beli camera baru sbb nset nye camera mmg teruk sbb asyik kena baling ngan anak ja kan, yang kedua sbb d90 tu lens nya dah patah belum beganti lagi. Ada juga riki2 camera but langsung xbgtau sesape... alih2 husband balik belikan nset baru ni... apa kaitan ngab camera? Of course la camera nset ni awesome! Sgt awesome... sejak ada nset ni instagram mmg hari2 ada post... bhahahaha... over tau...

Ni tgh update blog dari note 4 la... poyo tak??? Hahahaa sbb boleh post satu gambar ja, sila la tgk betapa cantik nya camera nset ni..  next entry iols uoload gambar lagi