Thursday, May 4, 2017

Harga homemade bake mahal

Baru ni I singgah kedai bakery, nak membeli barang-barang baking. Rasa dah lama tak borong barang baking since keje ni, dah tak semeriah dulu sebab bake hari minggu je. Dalam kepala memang banyak la nak beli, itu ini itu ini, yang tu dah habis, yang ni tak cukup, yang tu tak de... bla bla bla...

Samapai je kat kedai, mula cari barang, belek-belek lepas tu letak balik... belek lagi satu barang lepas tu letak balik.... nak tau kenapa?

-MAHAL SANGAT-

tsk... tsk... tsk... nak baking satu cake je cost dah berapa.. belum lagi jenis2 yang pakai almond ke, walnut ke, macadamia ke... kek cekelat bodoh pun kalau coklat nye valrhona tetap tak bodoh jadinya... huhuhu

kedahnya hakak pi nak cari minyak sapi, nak pakai 200g satu adunan. kalau nak buat 2 adunan kena la beli 400g minima... korang tengok le harga nye...



OK tak jadi la nak baking ahahahahaha... belum lagi nak g beli cekelat, beli almond bla bla bla...

rehat la dulu jap...

Self Treatment

This is also a long overdue story  yang i nak post untuk bacaan I bila hari tua... i know makin lama makin jadi pelupa, it is good bila ada something yang kita boleh baca dan hanya kita yang tau perasaan nya. Rasa ralat pulak sebab tinggal blog ni lama sangat... banyak betul cerita yang tak sempat nak diblogkan dan akhirnya lupa... where and when...😔

So this is my self treatment, boleh kata birthday gift for myself. i took a day leave and tengok wayang!!!! Yeeeeeeaaaayyyy... omg rasa macam tak sabar sangat nak tunggu hari cuti tu mengalahkan rasa nak pegi jalan2... Being a mother memang susah nak dapat me time... so i have to take a break to give myself a treatment. Out of my routine.

 Time tengok cerita ni hari jumaat.. baru hari ke 2 tayangan, mujur la hakak tgk 1st show... so tak ramai lagi manusia, tengok dalam keadaan aman tenteram... cerita best, menarik... ala cerita mat saleh buat la kreta turun macam hujan pun still rasa menarik walaupun agak tak logic... lols

time tengok cerita ni pulak, walaupun 2 minggu lambat nak tengok pun still ramai manusia, panggung kecik je, penuh sampai depan... biasa la ramai2 ni, ada yang bising, ada yang bau keti... arghhhh! Cerita ni pulak nothing special, sama je mcm versi cartoon, dari segi costume, dialog, lagu, almost the same... dah boleh hafal dah, nothing surprised me.

time nak masuk tgk cerita ni, penuh sesak org kat luar, kat kaunter nak beli popcorn pun penuh sesak, semua nak tengok Fast8... lols, mujurlah hakak dah tengok aman damai tadi 😄

Another self treatment of course a haircut sempena birthday. Yang tu tak leh nak letak gambar... aurat!

ok daaaaa, nanti sambung cerita lagi

Wednesday, May 3, 2017

Aromatic Diffuser

Last weekend I dating with my husband, go lunch together and window shopping... well that is the plan at the first place but somehow I kurang berjaya melaksanakan mission window shopping ni... hahaha

Memula i masuk kedai blouse, ok fine tergoda juga but i said i will buy them next month, so masuk bakul wish list. 2nd masuk pulak brand outlet, jumpa shirt as always memang ada pekej buy 1 free 1 as usual. I cant remember when was the last time I basuk kedai ni, sampai i tak realize dorang dah jual shirt cotton, corak lawa, kali tebal, sedap gila... price at RM79 and buy 1 free 1, means u spend about RM39.50 per shirt... murah gila! Pun i berjaya masukkan dalam bakul wish list.

Then we proceed to the next store, masuk parkson kot2 ada yang murah. Since my hubby dah nak masuk keje soon, we plan to buy some office attire la... jumpa pants and the price reasonable, dah almost sama ngan sogo but size habis... so sad, slim down dear hubby.... 😁😁😁

Sambung la jalan2 kitorang laki bini ni, konon nak membakar kalori la, masuk kat home appliance... owh wow, im in another planet now... ahahaha, i can spent hours in this section, walk through row by row, rack by rack... im soooo in love. Suddenly i bumped to this sweet heart. Sakarang masih dalam harga promotion until 14 May... Normal price is RM60+, I got this at RM39.90 including GST

Tadaaaa...

Packaging comel, bilik pun wangi. Sales person tu cakap lasting for 3 month... lets see how it  goes. Stick tu ada 8 provided, but i only used 4. Tu pun bilik dah wangi. Kalau guna kat ruang lebih besar better guna lagi banyak stick. I beli bau yang fruity sikit for mee bau ni fresh, mampu mengurangkan rasa loya2 kalau sakit kepala. So far dah 2 hari pakai, i puas hati... highly recommended!