Thursday, March 13, 2014

PARODI

time lunch hour tadi makan sorang-sorang and macam biasa la, sambil makan sambil tengok fb, baca komen2 n post2 menarik. Dari semalam memang tak habis kesah raja bomoh kat klia tu. Memang tak tau nak cakap apa lah kan... kalau dulu heboh a mother kena halau ngan guard kat klcc sebab direct breast feed anak dia kat foodcourt klcc, tapi kali ni kenapa tak de sape nak halau bomoh ni dok buat ritual secara terbuka kat klia tu sedangkan semua sedia maklum banyak press dari pelbagai negara berkampung kat situ seharian n semalaman untuk mencari news n update terkini. Takde ke guard ke, polis bantuan ke or sape2 lah yang boleh amik tindakan? kot ye pon nak buat secara ritual, tak kesah la agama apa sekali pon, tak boleh ke nak buat dalam bilik khas ke? or nak buat atas bumbung klia ke? kenapa perlu dikhalayak ramai? kenapa???

dek kerana rasa marah, geram, tak puas hati rakyat malaysia, ramai yang dah buat parodi sinis. luahan rasa dengan cara yang creative contohnya:

 sumber: amazingnara

sumber:pahangdaily

 sumber: lawaksiyot



from fb

and well said at all:


titik!

ME and MY D90

hello, how are you guys? i have no mood to work today, with no aircond here plus bad haze out there... hm.... not comfortable at all.

i just view my old album in my fb and i just realize i seldomly share my photos taken using my D90 in this blog.

im not a pro n never been to any photography classes but i adore those beautiful photos taken by my friends, professional photo-g and some are from talented blogger.
*how i dream to have a great photos too =)... how i wish

malu nye nak tunjukkkk.... hahaha, but tgk la ek...*tutup muka-nah tengok!



 was taken about 4 years ago if im not mistaken -sigh... im older now, pelupa already


try to have a street-shot style... this photos taken in 2011 (when i was young with no wrinkle-bahahaha)


this is one of my fav picture... mbe because of the color or mbe the flower is just too pretty and i love the bokeh style. this picture also taken in 2011



this photo a little bit over... this is my 1st time try to shot the moon light n of course the lense cant capture what eyes can see plus the photo-g also not good enough hehehe... but at least i have a try right?

and lastly, a picture of me, it was taken by my husband... my bf during that time actually... i just love the photo... cant you see how happy i am?



hahahhaa... thats all for now, will see you again once i have new idea to write... see ya!

Wednesday, March 5, 2014

CHOCKIES-COOKIES: HAMPER

hi korang! haaa dah mula dah skip update ni... huhu bz lah... teruk kena hentam kat opis time2 closing ni... biasa la perang2 berbalas email, kena tembak ngan bos, kena macam2 lagi lah... tu perkara biasa bila hujung bulan. Tanak kongsi benda yang tak best, tak larat nak menaip.Kalau share benda best laju lah sikit nak menaip...ye dok?

Ni update terbaru chockies-cookies. Atas cadangan bernas orang yang prihatin nak tengok kami maju, ada yang bagi idea untuk kami mulakan hamper secara besar-besaran, harap berjaya la tahun ni untuk kami. Maka i pon buat la bape jenis hamper untuk nak masukkan dalam list nnti. baru je buat ada customer dah interested... nak kata havoc sangat hamper tu tak de lah, biasa2 je, modal pon tak de la havoc sangat. So lepas share2 gambar ada la kawan sorang ni kebetulan ada majlis untuk bos dia, terus dia booking... happy!

 ni asal nya, masa buat tester aje. shrink wrap pon tak de sebab kedai habis stok... tak siap pon ada gak orang order... Alhamdulillah, rezeki kan
 ni bila dah siap packing, ha... masih lagi tak de shrink wrap tu, sakit hati betul aku, kena la pakai net
 dah siap hamper sambung buat cookies untuk order lain
ni baru hantar kat member tadi, best kan dapat feedback macam ni? semangat uols! thank you kawan2, support i, tanpa korang sape la saye... L.O.V.E!