Tuesday, March 15, 2011

Weekend outing

Dah lama saya tak pegang my D90 ni. Sampai terlupa banyak pasal setting n function ISO, shutter n bla la bla, white balance pun kena pakai auto memulanya... lama-lama baru leh pakai manual semuanya. Tapi hasil nya dia tahap boleh la... banyak lagi yang perlu di belajar. Lat weekend Nor n me outing gi tengok wayang macam biasa Hikaya Merong Mahawangsa. Then lepas tu gi Taman Botani kat putrajaya. Tak habis explore lagi taman ni sebab kat semua sudut rasa nak amik gambar, huhu... so next time kena dtg lagi.

Ni gambar yang diambil pakai setting ntah la ape, memula hampir givup sebab tak berjaya mendapatkan setting yang cantik, but lastly dapat juga color matahari tu. At this time matahari tak berapa turun lagi, hajat di hati nak juga tunggu sampai hampir terbenam and dapat reflection color purple, jingga n sedikit kebiruan. But then matahari dilindung awan... huhu... time kasih kepada model * wink credit to u!

Ni pulak gambar nor amik, ada seni nor ni, lepas ni leh sambar SLR satu, leh la kita g menembak2 kan nor? huhu. Ok gambar ni saya suka sebab tone color nye macam nak tak nak aje, forme is sangat cantik. Saya sukakan color gambar yang pucat, nice... semua orang ada citarasa sendiri. Well nor, nanti kita pi menembak lagi. Practice make perfect!
p/s: Nampak mata bengkak lagi, bari lepas nangis sebab rindukan bubu... i miss u so much!

2 comments:

  1. well model utk pertama kali..kira ok ar teu...yg gambar bawah tue..sbb bakat terpendam sbb tue dpt amik gambar cam tue..pasni kumpul duit sambar SLR la..huhuhhuuhu

    ReplyDelete
  2. ya betol2, marilah sama2 kita menceburkan diri dalam hobi yang begitu menghabiskan $$$ tapi puas!

    ReplyDelete