Tuesday, March 8, 2011

Kenapa saya sayang Bubu saya?

Semua orang dah selalu dengar kenapa saya sayang emak saya, ayah saya, adik saya, keluarga saya... tapi ramai yang tak tau kenapa saya sayang bubu saya?...honestly saya pun tak sedar, tapi saya akan cuba berkongsi sedikit sebanyak perasaan ini dengan kawan2 kesayangan saya yang masih confius dengan perasaan sendiri. Tapi kena tahu bahawa setiap orang berbeza dan hanya diri kita sendiri yang boleh buat keputusan. Bukan orang lain...

Perasaan ini datang tanpa disedari.
  • Dia sentiasa ada di sisi saat saya putus cinta
  • Dia tengok susah dan senang saya
  • Dia tau perangai buruk saya
  • Dia tau cara menasihatkan saya (sebab sy sangat degil)
  • Dia tak pernah biarkan saya lapar
  • Dia kuat ingatan (ingat pape yang penting n yang pernah terjadi- sy sendiri lupa)
  • Dia pembuli juga!
  • Suka berdebat dengan saya!
  • Pengkritik!
  • Tukang komen laser!
  • Slalu buat saya nangis sebab geram n pukul dia ---> last2 tangan sendiri sakit!
  • dan banyak lagiiiiii....

Dan yang sebenarnya saya pun tak tau kenapa saya sayang dia... hehe

Dia ni tak de la romantik and kawan-kawan saya takut tengok muka dia sebab dia garang. Tapi hanya saya yang tau his true color! Satu hari dia ajak kami hidup bersama mendirikan rumahtangga dan i just say yes!... lepas itu hati rasa amat tenang, gembira dan sangat lapang. Kadang kadang kita menanti yang jauh di mata tapi kita tak sedar apa yang ada di depan mata kita. Saya tak mahu lagi mengulangi kesilapan ini dan saya sentiasa berdoa agar Allah akan bahagiakan kami dan kekalkan nikmat hidup ini. Amin.

4 comments:

  1. cute nye...napa sy syg dia???? sy sendiri tak tahu....

    ReplyDelete
  2. syg ke sy kat dia ekk???kompiussss

    ReplyDelete
  3. kak nor: hanya kita yang mengetahui *wink

    ReplyDelete