Thursday, March 31, 2011

Tako Tao

Ni adalah penyelesaian kepada saya and bubu kalau tak tau nak makan ape untuk pre-dinner kitorang. Ini adalah tako tao. Diperkenalkan oleh kawan saya yang bernama Siti Aishah Bt Redzuan Lu, dan sekarang makanan ini telah menjadi salah satu makanan wajib saya setiap minggu. Boleh didapati kat mana2 jusco.


Bahan asas nye adalah tepung dan sayur, dibakar atas acuan berbentuk bola-bola seperti ni. Ada banyal flavor boleh dipilih macam unagi, octopus, chiken ham dan baaaanyakkk lagi la. Ikut le mana2 yang available kat kiosk. Lain kiosk lain dia nye offer. Then tak semua jusco ada jual tako ni. Biasanya Jusco yang besar-besar aje macam mid valley, one utama, jusco AU2, Sunway pyramid (kat sunway ni jual kat koisk tepi tangga aje, bukan jusco) .... itu saja yang saye tau...

kotak besar, dalam ada 3 biji je... ok la dengan rege nya dala rm4++


tako ni makan dengan kicap nye, ada fish flakes, dia letak mayonis skali, and yang hijau kat atas tu tak tau la apa nama. yang pasti memang nyum2!

No comments:

Post a Comment