Friday, February 25, 2011

Rojak ampang yang kecintaan

Kalau ada kelapangan korang bejalan-jalan kat ampang, boleh la singgah makan tepi jalan kat rojak ampang ni. Aunty tu sekeluarga jual rojak ni pakai van. Lokasi nye jalan betul-betul bersebelahan petronas ampang, nak paling dekat lagi, depan LOJI! jangan tanya loji apakah itu... huhu... orang ampang aje yang tau. Waktu operasi adalah waktu bekerja normal.
Saya makan kat sini bila dah mengidam sangat2 sebab jarang ada peluang nak makan kat sini, memandangkan waktu kerja kami(aunty tu) sama dan lokasi jauh...saya hanya berpeluang makan time ponteng keje or cuti tanpa sebab. Lain sebab memang tak de nye nak sempat singgah.

tu rojak yang incik bubu makan, leh request nak itu ini, tanak itu ini, nak itu extra bla bla bla, aunty tu layan je...


ni pulak cendol cik ninie. Pekej lengkap. Kalau sape tak makan cendol, air lai yang simple2 macam sirap, sarsi, bandung ada jugak... nak lebih? jangan le makan tepi jalan de... g kedai sudah!

No comments:

Post a Comment