Tuesday, June 28, 2011

bunga stokin!

Akibat diri terlalu sukakan DIY maka dengat penuh azam dan tekad sy buat sendiri bunga stokin ni. Nak tempah? RM5-7 satu ye! sanggup??? Kalau duit tu ada serumah tak tau nak buat apa boleh la tempah, ni ada pun cukup kais-kais je so buat la sendiri. Nape nak sangat bunga stokin ni? sebab pertama semestinya:


  • color bunga yang gebu-gebu and sweet macam candy, tak la terang sangat.

  • senang nak gubah, main cucuk-cucuk aje and tahan

  • personally memang tak menggemari gubahan pakai bunga hidup, buat rosak barang je

  • sebab senang nak buat sendiri? senang ke? ye la senang, tapi kena rajin sebab banyak steps!

Tengah elok weekend tak tau nak buat apa maka amik barang, duduk depan tv n buat bunga, dah tu bunga siap 2-3 kerat dah tangan gatal nak cucuk2 menggubah.... jadi la serupa dalam gambar tu, pastu punya nak bagi nampak barang, saya amik je coklat yang buat ari tu, ha letak je atas buat demo =P..... yaaa... macam dah ok lakaran ni, sah! buat gubahan gini je tunang aku nanti! siap... tak yah fikir lagi!



dah lepas siap 2-3 kerat bunga tu terus melantak makan ice cream.... lol... klo gini bila bunga nak siap???
makan dulu la ek.....nyum2

2 comments:

  1. hihihi.. cam cantik ja bnga tu Lini.. :)

    ReplyDelete
  2. 1st time try ni nadzri, belasah aje asal boleh

    ReplyDelete