Wednesday, April 20, 2011

Berjalan jalan lagi... part 2

Ok, tadi becerita kat Colmar Tropicale, sekarang jom kita ke Japanese Tea House pulak. Sangat berbeza suasanya dari Colmar tadi. Semestinya perbezaan ketara adalah tadi kita kat France, sekarang kita kat Jepun. But perbezaan paling ketara sekali adalah persekitaran. Kalau kat Colmar kita dengar macam-macam music, kat sini senyap sunyi... bunyi unggas aje! Sangat sejuk dan tenang ok... memang time saya sampai sini lepas hujan, memang sejuk and banyak sangat bunyi unggas. Memang nyaman...


Sebelum nak sampai kat Japenese Tea House ni, saye naik shuttle... memang dinasihatkan naik le shuttle sebab kalau nak drive peghabih minyak aje... jalan nye bebukit2... badan pun letih. Pendek kata naik le shuttle, leh view pemandangan yang sangat-sangan cantik. Bior le driver shuttle tu yang bawak korang.


Turun aje dari shuttle, korang akan mengadap ni!.......

Pendakian!

mendaki lagi ok


dinasihatkan korang jangan nak glamer pakai hill segala. Pakai selipar aje sudah... ni bukan gambar i, i google aje...sebab time ni i sibuk mendaki, tak terfikir nak amik gambar (sebab takut jatuh tegolek nok)

lepas penat mendaki, baru lah sampai ke dalam taman hutan ni...kalau jumpa pintu gerbang ni memang betul la tu arahnya... kalau tak jumpa sila kembali ke pangkal jalan ye



ni lah Japanese Tea House nye... comel aje, saye tak masuk pun sebab lebih tertarik dengan landskap yang extra cute (gambar ni pun google juga sebab tak amik view dari sini)




sepanjang perjalanan yang penat tu, hilang sekejap penatnye sebab asyik tengok waterfall comel2


ape lagi, amik gambar lah!


nampak tak rumah kat belakang tu? tu la japanese tea house... nak sampai ke rumahnya tu memang mendaki aje memanjang... sabor je la, sib baik dah tak tinggi sangat.

This is my photo with red kimono. Bubu yang nak saye pakai... malu =P, 1st time pakai kimono tak tau dah macam mana nak duduk! kesimpulan nye duduk la ala-ala sopan, habis cerita...

Dah lama ckit warm up, hilang dah sopan nye... sampai ke tingkap aku panjat nok! memang ni dah buat macam rumah sendiri dah... ye la, bayar kan.... owh lupa nak bagitau, sewa kimono ni RM20 se (satu).

Pakai tu buat-buat la macam baju sendiri sebab kalau ikutkan aso yang tukang jaga baju ni, 5 minit pakai je dia dah soh tanggal sebab orang lain nak pakai ... suka hati dia aje, tak frenly langsung, nak RM lebih la tu... so pepandai korang la kona2 ckit sebab dah bayar! Customer is always right...=)


3 comments:

  1. huyoooo.bestnyaaaaaa..kat mana ni?jeles jeles jeles..haha

    ReplyDelete
  2. @fareha
    ni kat bukit tinggi, cantik tau tempat ni, g le jenjalan, ajak family... its a veeery nice place tau =)

    ReplyDelete
  3. besnya jenjalan...thanks sebab singgah blog saya...salam kenal =)

    ReplyDelete