Thursday, August 4, 2011

Gubah bunga???

Jom kita menggubah bunga semudah 1-2-3! Tak de bakat ke? jangan risau... belum cuba belum tau kan?
Steps:

  • bahan: bunga segar, pasu kaca jernih dan air

  • 1- masuk kan air ke dalam pasu 45%

  • 2- potong hujung batang bunga ikut sama tinggi dengan 45 darjah di bawah air mengalir (sbb nak bagi ruang udara tak tertutup, untuk senang menyerap air)

  • 3- susun dalam pasu kaca

  • siap!

  • boleh buat untuk bunga kat meja opis


    meja sisi tepi katil... sweet sangat


    juga atas meja makan yang comel

    atau dalam bilik mandi... pastikan bilik mandi cukup luas k


    living hall....



    Kalau kat KL ni tak susah nak cari bunga segar. Banyak tempat ada. Kat ampang point tu sentiasa ada, kalau lalu aje terbau la wangi bunga2 rose... sedap sangat. Kalau waktu pagi, nak banyak try cari kat petaling street. Sebenarnya aku pun tak tau sebab tak pernah datang kat sini pagi-pagi. Tapi hari tu keluar outing, amik gambar... ternampak kedai ni penuh dengan bunga fresh... kedai lain tak buka lagi, tapi kedai ni dah penuh besusun bunga, ada siap jambangan bunga lagi... best sgt! Harga tak sempat lak nak tengok, nampak gayanya macam murah la, sebab ramai org singgah beli... kedai ni kat lorong tepi maybank kalau tak silap...


    ada rose biru... cantik kan?

    bunga nak buat penyeri ni pun banyak sangat, ada banyak color...


    nah hamik! pilih nak yang mana....




    dan juga jambangan bunga! love it!

    1 comment: