Thursday, November 3, 2011

cookies lagi

Teringat masa mula mula buat cookies ni, untuk hari raya konon nya, sebab kebetulan br beli oven baru... semangat. Sekali buat je kecoh satu dunia hehe... dan paling tak sangka, dalam masa 2 minggu kena buat sampai 3 kali... sekelip mata bekas licin...

ni gambar 1st time ever buat choc chip ni, excited!

 and tadaaaa! siap dah... comel je tengok bulat...
 memandangkan ramai penggemar coklat dalam rumah ni, dorang requestkan mor chocholate! more chocolate! Maka sedikit adjustment dibuat, kurangkan gula dan lebihkan chocolate dan jadikan warnanya lebih gelap.... dan hasilnya

tadaaaaa!

versi ni paling disukai ramai. sejak dari tu, memang kerap la ke kedai bakeri supplies membeli barang2 buat cookies... start dari buat kat sedara mara, jiran, kekawan dan sekarang dah mula buat untuk kenduri kendara and coming soon as doorgift untuk customer kat putrajaya on december dan for my wedding on january 2012... Alhamdulillah... sekelip mata Allah berikan rezeki, terima kasih juga kat sesape yang share resepi ni, tiap kali i buat cookies mesti teringat kat orang yang share resepi ni walaupun tak kenal... dan sentiasa doakan dia dilimpahkan rezeki berganda2.

dan sekarang dari satu tray ke satu tray i buat sampai dah tak terkira, rupanya my weekend berganda2 bz dari my weekdays kat pejabat...

ni versi double choc... warna hitam terus ala2 kat famos amos tu


yang ni versi kawan i punya kat pejabat last week, dia beli 5 balang, tapi sempat snap 3 aje sebab 2 lagi dah selamat dibawa pergi...

thank you kat semua yang dah support saye! buat hari ku tersenyum lebar...

No comments:

Post a Comment