Saturday, February 1, 2014

WAHM and SOHO

Currently is thinking about career as work at home mother aka WAHM and the idea always come everytime i look at my son. Huhu... I guess every working mother had the same dilema as such i do. Ada baik and ada kekurangan nya sebagai wahm ni. Kebaikan nya adalah flexibility masa, kos dan pegurusan harian. Kalau bersungguh, rumah tiptop and kerjaya pon seiring. Oh so wonderful. Kekurangan nya adalah, bila bekerja sendiri anda lah tokey dan anda lah kuli, kerja anda berganda, pendapatan ada masa naik dan turun, kurang konsistensi dan perlukan pengorbanan pelbagai sudut. Tapi percaya lah... Wahm ni dah lama menjadi idaman kalbuku. Dulu diketawa mak n sedara mara lain bila hasrat hati ni nak bekerja sebagai suri rumah. Ntah kenapa aku nampak sgt cool! Lepas berangan dan menyusun strategi, biasa lah mesti focus terpesong ke tempat lain juga... Heheheh... Yang berkaitan semestinya ruang soho utk wahm! Cool kan ada office sendiri... Bayangkan bangun subuh, siapkan diri n anak, husband g keje, kita pon masuk office... Tu ha office sebelah tangga... Buka laptop, buat keje... Perghhhh best nye lah! Jom lah berangan sama2... Jamu lah mata tgk soho-soho ni... Kot2 buat pembakar semangat hehehe

No comments:

Post a Comment