Thursday, July 7, 2011

Nasihat ala berkasih sayang

Korang kan tau mood i sekarang ni adalah mood berangan-angan. So dengan rasa tak berapa sabar nya survey la barang yang dihajati tu. MESIN JAHIT! so bermula la perbincangan antara i ngan bubu...

me: bubu, i ada permintaan ni
him: apa dia b?
me: u setuju tak kalau i nak beli mesin jahit?
him: agak2 berapa harga tu?
me: paling murah pun 700+ bubu...
him: bila u nak beli b?
me: bulan depan cadang2 nye, bole tak?
him: bulan depan kan raya sayang...
me: ok, i try survey yang 2nd hand... (dah faham dah... tak bagi le tu... merajuk)
him: ok macam ni, i cadangkan kita settlekan dulu persiapan raya, hal majlis bertunang, ada extra baru kita beli k...
me: ok.... (nangis)


seee! kan dah cakap, he will never say no to me... tapi dia akan twist dengan nasihat... so lepas terima nasihat free tu selalunya i akan merajuk but then i akan think about it again and again... betul kata bubu, perbelanjaan i dah maximum sampai next month sebab roadtax+servis kreta 20000km (major servis) + raya + balik kampung + majlis bertunang... memang tak boleh ikutkan hati... lagipun kelas start 22 july, august pulak bz dengan hantaran and door gift. nampaknya mesin jahit bukan lagi agenda utama untuk july and august ni... so postpone to september...


To my beloved bubu, u always be the best... penasihat utama dari segala sudut... sebab tu saya sentiasa memerlukan kamu! dulu kini dan selamanya... Thanks sayang...i love u!

*ini juga entry jiwang cik ninie untuk chenta hatinya...

No comments:

Post a Comment