Wednesday, July 6, 2011

Mode: MATA DUITAN!

Kali ni bukan nya nak mengata orang tapi nak meluahkan rasa yang terpendam kat dalam hati ni. Al kesahnya saya dengar talk pasal pelaburan unit trust dalam CIMB Islamic Dali Equity Growth Fund tapi sayangnya duit dalam EPF belum cukup nak invest. Tu lah, sape suruh lambat keje, dah tu keje pulak gaji kecik kan, harapkan potongan sekarang aje besar. Tak pape lah, tak de rezeki... boleh masuk juga sebenarnya, tapi gunakan cash. Tu la... nak gunakan cash ni i prefer invest emas. Tak pape, another 1 year my EPF akan cukup untuk invest dalam unit trust ni, harap ada rezeki kat situ. Sekarang ni otak saya ligat merfikir cara nak meningkatkan $$$ untuk hari tua tanpa mengharapkan makan gaji. Harap semua akan menjadi kenyataan... dengan adanya sokongan dari keluarga dan rakan-rakan... ada juga tukang komen yang tulus ikhlas macam Kak Rosie my opismate, amatlah dihargai... Masa untuk melangkah ke depan!! Ayuh!

2 comments: