Wednesday, May 20, 2015

All about berangan

 
kali ni entry hasil dari gambar2 bacaan online dan of course atas bantuan google kesayangan.
 
Duit kumpul kat dalam tabung tak seberapa, tapi berangan mau besar... kumpul rm20 seminggu lepas tu berangan nak beli tu, beli ni, wishlist panjang bejela... hmmmm... simpan je la duit tu, untung2 dapat g haji. Walaupun tak dapat memiliki tapi tak salah kan membaca dan berimaginasi (free okeh!)
 
tersedar diri bila nak clear picture dalam phone, ternampak download image n screenshot yang penuh dengan decorasi rumah... nak delete saying... tp untuk kenangan and nak jamu mata, Iols simpan dalam blog supaya tak hilang hehehe... jom kita tengok
 
1. Buai
 minat sangat jenis buai macam ni, jenis ni ada tempat bersandar
 
 yang ni simple dan modern... tak yah beratur panjang gini, dapat satu unit pun dah cukup dah... lapik tilam sikit, letak bantal... uih... sedapnya dapat baring...
 
yang ni paling iols suka, Nampak kukuh, stabil n unik, kemas, selesa, empuk...huhuhu
 
2. Terrace
 
Nak ada buai mesti la nak kena ada terrace kan... baru buai tak basah kena hujan n tak panas kena terik matahari..
 
 yang ni cantik sebab color cerah, mata iols spero ckit kalau warna ala2 putih ni, mmg bekenan
 
 yang ni iols bekenan ceiling tu... unik n cantik... buat kat balcony tingkat atas pun ok macam ni kan?
 
 yang ni iols suka sbb tingkap tu... leh buka and tutup, leh buat privacy and boleh buka for more airy bila ramai orang... sesuai kalau sedara mara mai melepak... perabot dalam ni tak bekenan sangat, but konsep seni bina tu mmg bekenan
 
 ok putih lagi.... hahaha... yang ni pun lebih privacy sebab ada jaring2 macam tu kan, dok terbayang macam depan tu ada swimming pool ja... =)
 
 ok yang ni sangat2 bekenan di hati, simple, kemas, cantik, selesa, boleh guna untuk banyak acara, boleh letak kerusi melepak, boleh letak buai utk rehat2..love love love
 
mcm kat atas tu juga, beza ckit ja... cantik sgt...
 
3. Mini swimming pool
 
Akibat banyak terpengaruh dengan private villa kat bali, terlalu berangan nak bercuti kat grand lexis dan terpengaruh dengan binaan rumah2 modern kat Malaysia skrg dengan trend private pool di setiap rumah... nah... iols pun berangan juga hokey!
 
 yang ni ala hutan tropica ckit
 
 haaa hat ni kecintaan... kecik comel la
 
 ni rooftop idea... ni rumah kat Malaysia tau, under Mah Seng nye group... korang leh la tgk kat website dorg kot2 ada rezeki boleh beli ye dok
 
ni pun rumah yang sama, type lain la, sbb tu design lain, but still di kawasan yang sama... haaa amacam?
 
next angan2 is....
 
Balcony
 sapa ada balcony luas atas rumah tu tak yah la buat tertutup... buat tempat lepak yang airy macam ni.... best
 
 ni open sangat, tak best sbb most of the time cuaca kat msia ni terik and hujan... kalau jarang hujan ok la letak bantal2 gtu
 
mcm biasa... gambar last2 mmg jadi fave iols.... suka sgt...
 
 
that's all entry copy and paste gambar2 ni, nnati iols share lagi apa yang iols suka, bekenan n berangan kan... k bye!!!!
 
 


No comments:

Post a Comment