PASAR PASIR PENAMBANG: Ikan, Udang, Ketam fresh

Weekend lepas main masak2 je kat rumah, tak de keluar g mana2 pun, puasa kan... tak larat.
Sejak duduk area sungai buloh ni, memang tau dah kawasan rumah dekat dengan Kuala Selangor, tapi tak pernah jejak kaki pun.So malam tu husband dah pesan gerak awal pagi, nak cari pasar tu lagi takut sesat pulak.

So pepagi, hariz bangun je dari tdo terus siap g pasar, husband pasang GPS je, i memang la tak dapat nak tolong tgk jalan pun, berlasak2 ngan anak kat belakang, kalau naik kreta ngan dia rasa mcm nak patah riuk besilat... lasak betul... memang malas nak jenjalan g mana2 sekarang, memang letih, ngan malam memang tak cukup tdur, hariz bangun menyusu sejam sekali... uhuhuh... memang ting tong je kepala, but i know, im gonna miss this momment someday... i will enjoy every minutes with you my dearie son, eventhough its tiring.

Rupanya dekat aje ngan rumah, ehhe, tak sampai stengah jam pun perjalanan dah sampai. As set in mind, nak beli udang and ketam aje, ikan memang tak beli sebab tak de sape makan, husband tak makan ikan, kalau i sorang je nak makan memang malas la nak masak kan, beli aje kat kedai, huhu pemalas!

Kami sampai pukul 8.30... memang banyak gerai yang dah kosong, kalau kat kampung ayah selalu g pasar kul 7 pagi, i memang tak pernah la g pasar, mak pun sama... g pasar tu keje orang lelaki, so aku memang tak reti... hahaha, ni la 1st time g pasar, jakun tengok ikan besar2 n banyak..


sebagai peminat tegar udang, memang puas hati beli udang kat sini, fresh, gemuk, besar, and murah

ni la yang kami beli kat pasar pasir penambang



sotong tu tak de dalam list, tp terbeli konon nak buat stok

siap2 siang and bila dah petang terus masak, panggil family semua datang makan =)
kami memang suka jamu orang makan, walaupun masak tak de la sedap mana


 nak masak banyak, dpaur tak cukup, berguna juga induction cookier ni
 ni la jadi nya, udang butter basah, ketam gorang telur masin, n ketam kari nenas (mak mertua masak)
and... serawa durian sebagai pencuci mulut, 1st time buat nih, menjadi!

nanti kita buat makan-makan lagi okeh!

Comments

  1. Salam Ninie..T/Kasih singgah ke blog kak atie yer.Akka suka g pasar...tgk ikan/sotong/udang beasar2...geram//semua nak beli...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe welcome, mmg dari dulu jd silent reader tp skrg dah pandai komen2 ckit hehehe... blog akak best!

      Delete
    2. aslamu alaikum wr wb..
      bismillahirrahamaninrahim,,senang sekali saya bisa menulis
      dan berbagi kepada teman2 melalui tempat ini,
      sebelumnya dulu saya adalah seorang pengusaha dibidang property rumah tangga
      dan mencapai kesuksesan yang luar biasa, mobil rumah dan fasilitas lain sudah saya miliki,
      namun namanya cobaan saya sangat percaya kepada semua orang,
      hingga suaatu saat saya ditipu dengan teman saya sendiri dan membawa semua yang saya punya,
      akhirnya saya menanggung hutang ke pelanggan-pelanggan saya totalnya 470 juta dan di bank totalnya 600 juta ,
      saya sudah stress dan hampir bunuh diri anak saya 3 orang masih sekolah di smp / sma dan juga anak sememtarah kuliah,tapi suami saya pergi entah kemana dan meninggalkan saya dan anaka-naknya ditengah tagihan hutang yang menumpuk,
      demi makan sehari hari saya terpaksa jual nasi bungkus keliling dan kue,
      ditengah himpitan ekonomi seperti ini saya bertemu dengan seorang teman
      dan bercerita kepadanya, alhamdulilah beliau memberikan saran kepada saya.
      dulu katanya dia juga seperti saya setelah bergabung dengan K.H. Tambring Abdullah hidupnya kembali sukses,
      awalnya saya ragu dan tidak percaya tapi selama satu minggu saya berpikir
      dan melihat langsung hasilnya, `
      saya akhirnya bergabung dangan mengunjungi website di www.danainstan.xtgem.com semua petunjuk K.H. Tambring Abdullah saya ikuti dan hanya 1 hari astagfirullahallazim,
      alhamdulilah demi allah dan anak saya,
      akhirnya 5m yang saya minta benar benar ada di tangan saya,
      semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha,
      kini saya kembali sukses terimaksih K.H. Tambring Abdullah saya tidak akan melupakan jasa aki.
      jika teman teman berminat, yakin dan percaya insya allah,
      saya sudah buktikan demi allah silakan kunjungi website di www.danainstan.xtgem.com atau KLIK DISINI

















































































































      Delete
  2. Replies
    1. memang pun yui, sampai tak tau nak beli yang mana... rambang mata

      Delete
  3. ohhh memang terbaik. masa kami dok sana dlu pn dok p pasar ni. syok sebab makanan laut dia fresh. baru naik la katakan. dan tak adalah mahai sangat. pastu balik masak. superbbbbbb~ bahagia gila rasa masa tu. ahahahaha

    ehh ehhh. manadaaa. 'adik' tu junior dari Uwais la. nak adik dia. tgu Hariz dapat adk dlu la..
    lalalalallaallala~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. penah mai sini juga ka? huhu mmg rambang mata kan... klo hariz ada adik lagi boleh pengsan... mesti rumah mcm tongkang pecah nanti hahahaha

      Delete

Post a Comment

Popular Posts