Friday, July 4, 2014

BOUGAINVILLEA: Berbunga

Pokok bunga kat rumah dah start subur dan serasi sejak dipindahkan dari poli ke tanah or dalam pasu. Amik masa juga rupanya, dalam 2 minggu ke atas baru nampak progress. Macam tu juga dengan pokok bunga kertas kat rumah ni, awalnya bunga yang ada time beli tu je, lepas tu tak nampak progess, tapi lepas 3 minggu kat rumah ni dan 2 kali letak baja, minggu ni nad nampak progress, pucuk2 baru dah mula tumbuh and bunga2 semakin meriah... comel je nampak

yang ni paling lama tak berbunga, best je skrg tengok bunga dia... lepas ni nak kena start cantas and bentuk dahan2 yang memanjang tu, kalau tak nanti mengerbang hehehe...
 pokok ni husband paling suka, memang berbunga tak berenti, bunga penuh bekepuk-kepuk sampai daun pulak yang jarang-jarang hehehe.... gebu!
this is my beauty... daun kecik2 dua tone hijau dan putih and color bunga soft pink, cantik, bila tumbuh bunga halus2 tu nampak cantik sangat

hopefully boleh tambah pasu lagi bulan ni, nak letak bunga kertas banyak2... meriah!

2 comments:

  1. cantik bunga2 tu..menjadi tanam

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you, seronok bila tgk berbunga penuh...rasa mcm nak tambah lagi banyak2

      Delete