Friday, September 21, 2012

lunch mata: lokasi aidijuma central market

dah 2 minggu tertangguh nak pegi aidijuma ni. last week nye friday tak jadi pegi sebab pegi hukm. this week nye friday digunakan sepenuhnya memandangkan office cuma satu station aje dari pasar seni. boleh beli online tapi tak bape nak puas la kot, klo lokasi jauh tu leh la nak shopping online, ni kalau dah sebelah menyebelah baik pegi n tengok aje kan.

memula sampai kat CM tu bejalan la juga satu round mencari mana aidijuma nye... rupanya naik tangga, ha.... dekat sebelah tangga aje kedai nye. Baru je nak masuk, masyaAllah.... ramai nye orang, dah macam pasar malam, memang mendapat sambutan la butik ni. Pastu nak pilih tudung tu, susunan nye pun ntah ke mana, ye la... banyak sangat tangan kan, sape la larat nak menyusun 2-3 kali... kesian juga tgk pelayan butik ni, tapi dorang sgt friendly, senyum aje... =).


ni suasana dalam butik tu. mencelah2 je i cari tudung... tapi banyak pilihan, tengok aje terus bekenan... besesak pun tak kesah

satu sudut lagi ada cermin besar, leh try kat ctu and atas tu ada tv, dia tunjuk cara2 nak fesyenkan tudung aidijuma ni... yang akak baju kotak2 kat sebelah kiri ni, dia tengah tengok gambar2 tudung aidijuma yang digayakan dalam majalah... boleh buat rujukan nak mix and match color juga...

ha lain2 i dah tak koser nak amik gambar... i g memborong, setelah dikawal perasaan ni maka i beli 4 helai aje. ( 5 tones- paling suka sekali rm 40, 3 tones black rm15, 1 inner rm6 & one tone rm7). berhajat nak membeli polkadot tu, tp i lupakan kejap, lenkali mai lagi i beli, yang tu rege nye rm33.

nanti balik rumah i amik le gambar tudung i beli, sekarang kat office, tak koser nak mengambik gambar... huhu... daaaa

No comments:

Post a Comment