Sunday, September 18, 2011

Freelance Makeup Artis

Ok jump to another topic. Untuk bakal pengantin... mak andam sememangnya menjadi keutamaan -untuk i lah. Ada sesetengah orang main tangkap muat je dalam pekej kawen tu. Tapi i cerewet... tak semudah itu walaupun pekej nya murah dari amik per item.

Dalam sibuk buat preparation untuk pertunangan tempoh hari, i ada survey make up artis area utara. Kebanyakan nya make up kat kedai... sedih nya, i mana ada time nak pegi kedai segala... i prefer make up kat rumah sbb i dress up semua kat rumah... Alhamdulillah, Allah permudahkan keje i, dengan kemudahan tenet n google ni, maka terjumpa lah link kak sha http://www.facebook.com/#!/pages/Chienta-Zenobia-D-Touch/154516937937131 & http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100000279840208.

Nekad aje booking online setelah mengkaji hasil kerja kak sha. Settle satu bab. Senang keje ngan kak sha, walaupun i tak bayar deposit, dia tetap book kan date tu untuk i. Sehari sebelum majlis, kak sha sendiri yang contact i pagi2 untuk confirmation dan datang seperti yang dijanjikan masa hari majlis. Tak de kes mak andam lari. =P

 ini dalam proses makeup
 kak sha baju biru with her anak dara berbaju merah (pecaya lah! i igt adik dia)
hasil seperti permintaan i... simple and sweet. Tq kak sha! i memang happy and ramai orang puji makeup yang tak terlalu sarat yet modern. Ada juga orang tanya, juru make up bawak dari KL ke? Hey.... korang inagt kedah tu cikai sangat ke? Ada orang pro macam kak sha tau! Berbaloi2... kalau bawak dari kl berapa pulak dia charge tu?

* sebab i berpuas hati n mudah berurusan dengan kak sha... maka untuk nikah and kenduri nanti pun akan guna khidmat kak sha juga. Settle satu bab! Alhamdulillah...

No comments:

Post a Comment