Thursday, September 22, 2011

Biar Berpada-pada

LATEST NEWS!

Ok tetiba terasa meluat menyampah dipagi hari. Hari ni secara rasminya google malaysia menyiarkan news bahawasanya gaun perkahwinan Memey rekaan pereka antarabangsa Vera Wang yang juga pereka baju kawen Kim Kardashian akan dipamerkan di muzium negara untuk tatapan generasi muda! Nak lebih lanjuk klik kat link atas tu... *kenyataan rasmi dari pihak muzium sendiri belum ada

Ok diringkaskan kat sini i nak bagi pendapat i yang totally disagree dengan keputusan memalukan ini:
  • dari pamerkan gaun rekaan vera, lebih baik pamerkan gaun-gaun ciptaan anak tempatan yang berjaya mengharumkan nama negara (benard, rizalman, tom abg saufi, amir luqman... owh banyak lah kalau nak list kan)
  • nama pun perkahwinan tu bertemakan new york! bukan nye kuala lumpur!... wat pe nak masuk muzium negara untuk tatapan generasi muda... new york?!
  • tahap pencapaian si pemakai... ok bukan nak argue, memang bertuah badan dapat penajaan, tapi baju dan si pemakai seharusnya seiring utuk mendapatkan pengiktirafan seperti ini... ape pencapaian yang dia dapat ek? berjaya menguruskan berat badan?? berjaya mengekalkan imej kebal baik?? berjaya merampas laki orang?? -aku perempuan ok!-
  • dan, sekiranya gaun rekaan vera ni menggunakan material yang boleh memartabat negara malaysia seperti menggunakan sutera 100% keluaran malaysia, or kain buatan tangan orang malaysia atau apa2 saja yang boleh dikaitkan dan menaikkan taraf product malaysia, memang boleh diletempatkan kat muzium, kalau tak de... what for? baik letak rekaan kanak2, malaysian talent...
  • kalau kemaruk sangat nak masuk muzium, wujudkan satu muzium pengantin! ha... bukan setakat membuka peluang kerjaya baru kepada rakyat, malah boleh buat koleksi setempat... nak sangat masuk muzium kan...
  • adakah ini merupakah sejarah yang perlu di ingati generasi muda?
  • adakah memey akan bertukar nama menjadi mumia?!
Sekian!

1 comment:

  1. 'adakah memey akan bertukar nama menjadi mumia?!' suka ayat ni... miahahahhahaha

    ReplyDelete