Wednesday, October 29, 2014

MASA SEKARANG

Sekarang ni keje dah tak banyak dah kat office, masa pun banyak terluang. Bila pagi sampai awal, siapkan keje... dah siap... lepas tu bosan tak tau nak buat apa. Lately banyak masa dihabiskan kat luar, pegi kedai buku, beli majalah, tengok buku-buku, masuk kedai survey harga barang... relaxing and fun. Honestly, aku suka masuk kedai buku... tenang, sunyi dan damai. Sebab banyak masa terluang, memang hari-hari aku akan membeli something untuk bacaan...

Macam hari ni, beli majalah masakan utk di study.... bukan hanya untuk dibaca tp untuk di study, kaji dan faham setiap patah apa yang dibaca. Dah lama tak rasa macam ni, terasa mcm zaman belajar dulu ja. Jiwa rasa muda gittewww....


betapa berharga nya masa kalau kita tak menambah ilmu di dada. Hargailah setiap masa terluang dengan membanyakkan usaha untuk menambah baik diri dan memajukan diri, buat lah sesuatu yang boleh menguntungkan dan membantu diri kita. tak rugi...

No comments:

Post a Comment