Friday, October 10, 2014

KEBOJA KU SAYANG

buat pertama kali poko kemboja berbunga. memang selalu tengok kat nursery pokok2 bunga kemboja berbunga, tapi tengok kecik2 ja, lebih kurang tinggi dalam semeter, tp ntah la berapa umur pokok kemboja matang n berbunga... so aku rasa mbe pokok aku belum cukup matang kot... elok sebulan lepas tu nampak tunas bunga naik... yeay!... tapi lama juga nak tunggu bunga kembang, dari naik tunas bunga sampai bunga kembang amik masa dalam sebulan lebih, every week akan nampak progress... best!

 ni masa mula2, time ni dah 4 minggu dari naik tunas bunga tu
3 hari kemudian... dah boleh bau wangi bunga
 esoknya... tadaaaaa!
 2 kuntum dah kembang
 empat kuntum...
sejambak!... wangiiiii sgt

p/s: tak sabar nak tambah koleksi warna... kali ni nak tanam dalam pasu besar pulak

No comments:

Post a Comment