Monday, May 21, 2012

CUTE!

cuti hujung minggu ni dimanfaatkan sepenuhnya dengan tgk tv... husband pulak keje je semedang, asal weekend je dia keje, asak dia keje je weekend... memang aku dok rumah mendongak kelangit je la.... minggu ni skali lagi mengadap weekend yang panjang, internet kat rumah macam haram, ada broadband tapi tak de laptop, klo ada laptop line internet mcm siput.... ewah, saling melengkapi mcm meggi cukup rasa tu! huh... wtf!!!!!

Mulakan hari dengan mengemas rumah, sapu sampah, sidai baju, lap dapur... bila dapur dah bersih malas la dah nak masak kat ctu, maka breakfast makan roti ja??? eh... baru kul 10 pagi! awal lagi nak hadap sampai malam nanti.... mata tengok nset -sunyi-.... tak de sape nak msg pun! call mak jap... borak2 gossip2... huh baru lepas 10 minit.... lol... apekah weekend yang bahagia ni???

Skali buka tv, ada cerita barbie:thumbelina.... ok la kot, dari tv2 lain yang belumba2 pakat dok tayang cerita hantu... lelama rumah pun berhantu klo 24 jam asyik tgk cite hantuuuuu aje, skali skala tgk la cite katun *pasrah sbb diri penakut, salahkan siaran tv walaupun tak menguntungkan diri sendiri malas merugikan sbb kena bayar bil bulan2...

Dalam pasrah tu melayan juga thumbelina ni...eh best pulak... teringat zaman budak2 dulu, berangan nak dok dalam bunga, main anak patung kertas gigih nak letak nama thumbelina juga...pastu malam2 tdo dok harap ada anak patung kecik tersesat masuk dalam rumah... tsk tsk tsk... segan nak cerita imaginasi kanak2 ku...lol

 agak best kan klo ada kawan kecik ni, leh buat teman borak
pastu perasan best lagi sbb dunia thumbelina ni cantik, penuh bunga, cute... bla bla bla

.... ni la padahnya aku lama sgt dok sorg2 kat rumah, tak de teman borak and tanpak talian internet yang boleh membantu, baru sehari ja memang aku dah cukup sewel... klo setahun mcm ni???.... owh bagus la, laki rajin keje... kau ada? anggap la aku dok zaman jepun, laki pi berjuang, tak de access nak bertanya khabar... walaupun phone ada 2-3 biji dalam poket tapi masih tak leh nak sms or whatsapp or viber... ye lah kan, dia dok dalam hutan... or mbe time keje kena bagi phone kat bos, habis keje bos bagi balik.... or time keje tak leh beralih tumpuan, kena gigih keje... lupakan bini sekejap sbb bini hari2 jumpa walaupun hakikatnya jumpa 4 jam aje out off 24 hours, 20 jam lagi dia kat office... tak bukan aku menrungut ni, aku tgh bersyukur sbb laki aku rajin sangat keje dari laki korang... untunglaaaahhhhh.... harap laki aku baca la sbb bini dia tgk bersyukur tahap tertiggi ni... <3

2 comments:

  1. husben u mampu???????????
    hee hee inchik suami.. sila beri perhatian.. sian suri kamu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah khennnn... laki kau ade? *tangan ke bahu mata ke atas... eh jangan la beri perhatian, bini leh jaga diri sendiri... menjaga keamanan negara "katanya" *tangan ke bahu mata ke atas lagi. (nak angkat kaki skali agak boleh tak?)

      Delete