Tuesday, February 21, 2012

Sepanjang January 2012

Agak kuno ketinggalan lah i baru nak buat entry pasal bulan January 2012! sekarang dah 21 Feb 2012!! February okeh... dambaan pilu... tsk tsk tsk...

Alhamdulillah... setelang berhempas pulas dengan keadaan huru hara sejak kebelakangan ni, my hubby and i dah move ke rumah sewa baru kami... kecik aje but lovely, seriusly, kawin sangat menjimatkan, lepak kat rumah aje tgk movie, badan pun tak stress n rehat cukup, more healthy sebab masak sendiri, tak berjemur panas n habuk kat luar, banyak quality time dapat di spend bersama + meningkatkan hubungan ke arah yang lebih positif... should i tell you kehidupan lepas berkahwin?!! never kot... keep it as rahsia rumahtangga lebih baik, kalau nak tau... sila lah kawen cepat! <3

Mari mulakan cerita.... seawal

7 January 2012- My Beloved fiance's Passing out day

Seawal 6 pagi me and my MR's family dah sampai kat padang kawad PULAPOL KL. Setelah 10 bulan i belajar berjauhan, manage semua urusan sendiri, komunikasi yang limited, uruskan hal perkahwinan sendiri, terkejar-kejar ke sana sini menguruskan 3 buah rumah (if needed-not everyday)- memang sgt memberi kesan stress yang tinggi sampai i dah lali pun... Its the day! yeah... finally... my bubu will graduate today! Can't wait!!!!
Seats memang penuh teramat, lucky i dapat tempat yang tinggi walaupun berdiri sepanjang majlis. Alah ape la sangat azab berdiri 5 jam berbanding lone ranger selama 10 bulan? kan??

Tercari2 kat mana la bubu i ni... dah la i rabun...
there...... itu kamu!
bergaya betul... who dosn't like a man in uniform right? -_-

kawad pacak katanya... huhu
tengok kat belakang tu? semua berpanas mengadap matahari.... sekali lagi i rasa blessed sebab dapat tempat bertentangan ngan dorang ni... if not... i orang pertama yang akan pengsan!

Selesai sudah cerita passing out... dan incik tunang saya secara rasminya keluar bebas pada 9 jan 2012. Tinggal lagi 12 hari menjelang hari perkahwinan kami... sangat huru hara kan? and paling best 16 jan 2012 bubu lapor diri kat tempat baru and terus nak mintak cuti kawen... ya Allah... permudahkan lah urusan kami... dan Alhamdulillah, semuanya berjalan seperti yang dirancang...

note: perkara yang menyumbang kepada huru hara menjadi makin meriah...
  • baru nak edar kad kat kawan2
  • time nak buat bank draft untuk wang hantaran, kereta kena tunda depan post office maju junction tu... melayang rm300 (duit bayar saman n teksi nak ke jinjang-tempat simpan kete dbkl) thanks dbkl, jasamu dikenang
  • balik kedah seawal 13 jan sebab 16 jan i dah mula bercuti, terasa banyak masa habis on the road... tapi nak buat mcm mana, memang kena drive balik
  • start 16 jan - 20 jan tu tok sah cakap la... memang penuh padat jadual nye- tukar langsir (1 rumah ok), kemas bilik, cuci rumah, set rambut, fitting baju, gubah bunga, buat doorgift, buat bunga pahar, gubah bekas hantaran yang 11 dulang tu, and last but not least... berinai...

21 January 2012- My big day!

My parents memilih nikah dan kenduri hari yang sama, jimat masa dan tenaga katanya... part ni i sangat setuju sebab jadi pengantin ni buat i rasa nak pengsan... rasa mcm alien. Hampir2 dengan hari kenduri tu makcik2 dah mula suruh i pakai barang2 kemas sekapal macam mami jarum tu. Awalnya malas la nak pakai... tapi kalau org tua suruh tu buat aje lah... memang ada gunanya... seri naik u! ramai orang tegur muka i nampak lain... owh ada ke kena mengena? mungkin sebelum ni i tak pakai langsung barang emas... bila dah pakai nampak sinar2 emas tu kena tempias kat wajah... owh, i tak de pun mandi bunga ke apa, memang i tak berkesempatan sebab i pengantin yang buat everything from a-z.

Pukul 10 pagi- nikah di Masjil AL-A'ALA, Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan majlis selesai sekitar jam 10.45 pagi


now officicially wanita di sebelah pengantin itu kini menjadi mak mertua i =)

seriously so far i tak jumpa lagi gambar i yang senonoh sikit time nikah ni, ni la sekeping yang boleh kata ok la... sebabnye i asyik tunduk, nangis, mata merah.... sebak u ols, dah tak teringat pun camera dok snap2, snap lah korang, i langsung tak pandang, dok mengawal emosi aje... tunggu je la gambar dari op nanti, harap dapat la tengok yang senonoh sikit...

12.30-6 ptg -Majlis kenduri

Alhamdulillah, majlis pun berjalan dengan lancar juga, yang tak lancarnya adalah i.... sakit u, masuk angin, dengan panas, rasa nak pengsan ngan baju penganting berhias segala, nak kena senyum melayan orang and this is my 1st time pakai bulu mata palsu... seksa! sakit kening aku nak angkat mata rasa berat semacam... haizzz

Tapi se letih2 ladi pengantin kena la senyum sepanjang masa and gambar wajib amik mestilah outdoor photoshoot... kali ni bawak video sekali... memang dah target nak cari sawah padi, siap kami request tempat filem cun shooting tu, dalam 20 minit gak la dari rumah i.... tapi amat berbaloi2... gambar kat bawah ni i amik dari my videog sebab gambar dari op tak siap lagi....

scene ni Ajeeb (my videog) sendiri yang tunggu sampai senja semata2 nak amik suasana macam ni... dia nye usaha nak dapat scene terbaik amat dikagumi... rasa berbaloi habis beribu2 untuk layanan sebegini

 menarik sangat... can't wait to watch the video

 sesi interview dijalankan... lokasi: Guning Keriang
yang berdiri tu la Ajeeb our videog

ni scene sebelum balik, seriusly bab ni amat terseksa sebab bubu tu tinggi, i kena dongak + keletihan + veil yang panjang + pakai heel kat kawasan sawah padi... memang terseksa badan...
tapi E.N.J.O.Y!


No comments:

Post a Comment