Wednesday, May 18, 2011

Mari Menulis

Yah... lama betul nih tak menulis, banyak sangat benda nak tulis tambah dengan kebizian melampau (ok... 3.68 pointer aku mcm ni la keje kan) so tak sempat nak singgah kat blog ni (keje diutamakan) -bukan ape sebab ada org komen kawan dia kat uia pointer 3.68 tp berebut org nak, aku pointer 3.68 sebaliknya yang jadi. Dia cakap maybe aku belajar kat kusza. Owh hellooo... faham ke tak aku cakap keje susah nak cari yang sesuai dengan jiwa, bukan aku cakap aku ni penganggur. And 2nd thing "kawan" kau yang orang berebut nak amik keje, kau ada? pity! Macam ni lah dik, belajar kat mana2 pun jangan sesekali nak salahkan ipt atau course yang amik tu, klo kau bagus, campak mana pun leh keje dik, so nak baca entry n nak komen pun agak2 bagi bijak ckit... dah habis cakap gtu leh lak letak "sory" kat end off komen tuh... ape nye olang....



Okeh habis sesi mengomen, sambung balik keje 3.68 I nih...Tersangat la bizi kesahnya sebab nak bepindah randah masuk opis baru. Gini la keadaan nye kat opis sampai balik rumah terus tido tak sedar diri... memang penat

sibuk mengemas bekotak2
sibuk begambar di serata sudut


begambar lagi

lepas tu sambung menyiapkan keje2 yang berbaki
sibuk juga makan2 kat tempat2 yang susah nak dtg lepas ni


sibuk juga becerita itu ini

dan sibuk nak pi makan nasik lemak kat bangunan sebelah....


So jadual memang berjaya di isi sepenuhnya, gud for me boleh update blog ni, pape pun i yang dedikasi memang mengutamakan kerja dari segalanya because im 3.68! LOL....

6 comments:

  1. helo cik kak,aku keje kat petronas..graduate university of surrey..i ckp sebab company kat malaysia byk yg amek ipt yg dah lame est..that why i mention course and ipt...chow...

    ReplyDelete
  2. hello miss/mrs/mr... keje petronas ke, shell ke, graduate mana pun i tak kesah, i pun keje kat multinational company walaupun gradute kat kusza, owh lupa bgtau kuasza tu my diploma and under mara scholarship not my degree, and coming soon my master from UEL... n u should put some effort to study more b4 say something =) xoxo! owh by the way... layan juga u baca blog i ek? university of surrey... hmmm

    ReplyDelete
  3. university of surrey?! petronas??? ape bangga sangat keje petronas? tak paham aku. cik ninie tak yah explain banyak kat orang tak reti bahasa ni... anyway good luck kat new ofis ya, happy for u! jeles tau u asyik dapat keje tempat best, jangan lupa i ok =)

    ReplyDelete
  4. Shika!!! miss u. Lama tak jumpa kan? Thanks for the wish, tak kesah la keje kat mana2 pun as long as i tak jobless, and rezeki Allah bagi, aku doakan rezeki kawan2 juga =)

    err pasal university of surrey ni aku nak gelak juga actually sbb terasa pelik gak, but layan kan je la, dia baca gak blog aku nih haha (tak sangka)...tq ya MR/MS/MRS yang keje kat petronas tu ... xoxo!

    ReplyDelete
  5. Miss you too girl!

    Pelik la kan nak tunjuk bangga keje petronas, university uf surrey, kawan ko yang aku kenal amik doctor kat dublin pun tak de cakap gini, cousin ko yang amik engineering kat canada pun tak de perangai cenggini... mesti dia ni short somewhere... hahaha... jahat kan aku, mulut macam longkang

    ReplyDelete
  6. ah surrey la sangat!!!
    tak kemana nya surrey kiranya graduan nya sebegini
    terasa rugilak petronas dapt graduan dari surrey nie..
    though ur paper say ur educated acctually u r narrow minded..
    tak guna belajar tinggi-tinggi kalau bodah nya melantun lantun..=)
    wink wink..=)

    ReplyDelete