Tuesday, May 31, 2011

Majlis Tunang Checklist

Nak kata majlis lambat lagi tak juga, nak kata majlis dekat sangat tak juga. But i memang dah tak boleh duduk diam memandangkan semua benda nak kena buat sendiri + cerewet. Maka semua benda nak kena listkan takut terlupa.

1) Majlis Pertunangan




  • Jumlah tetamu (sedara mara + jiran + kekawan terdekat)


  • Tempah catering


  • Doorgift - done


  • Juru cakap (wakil family kedua2 pihak)


  • Photographer -done-


2) Hantaran pertunangan (untuk diberi pada pihak bubu)





  • Kain nikah + samping songket - (kain done, songket not yet)


  • Sireh junjung


  • Kek- done


  • Macaroon - done


  • Chocolate - done


  • Kuih Tradisional


  • Wangian


  • Sewa dulang


3) Persalinan





  • Kain untuk baju majlis bertunang -done


  • Tempah tailor - done


  • make up artist - done


  • tudung & viel


  • kasut


4) Hiasan bilik





  • bunga and pasu2 besar -otw


  • cadar + langsir - done


  • mini pelamin - otw


  • carpet - done


Banyak juga ek nak kena amik tau, nasib baik pemilihan caterer tu 1 serahkan pada yang pakar, mak ayah i le hehe, part jamuan tu memang kena serahkan kat tuan rumah. Okeh banyak lagi yang tak siap ni, bubu pun kejauhan... kalau ada bubu senang sikit nak bekerjasama... i miss u oledy sayang... kita jumpa nanti k... xoxo!

6 comments:

  1. hi nusha,

    TQ...Insyaallah this coming Syawal. Moga Allah permudahkan semuanya =).

    ReplyDelete
  2. wahhh saya suka saya suka!! ngee aura dah rasa ni..heishhh hee hee

    ReplyDelete
  3. waahhh.. tahniah.. tahniah.. Nadh tmpang happy neh.. :)

    ReplyDelete
  4. @cikki: ehhehe silap2 kamu dulu cikki oiii... i ni beria2 siapkan list tup tup org tu naik pelamin dulu hehe

    @nadh: rasanya kamu pun tak lama lagi tu... jeng jeng jeng

    ReplyDelete