Wednesday, July 1, 2015

Facebook oh facebook

aku selalu tgk facebook... kawan tu tak ramai sangat, banyak kepada shopping and tengok resepi masak2... but lately buka je fb baaaaaanyak sangat kes dera kanak2... sampai rasa malas nak buka fb lagi... tak sampai hati nak baca.... org yang nak baca ni pun tak sampai hati, mcm mana la org yang buat tu... hm... moga2 depa ni diberi hidayah dan petunjuk dari Allah. teruk sangat dah nampak gaya perangai tu, mengalahkan binatang, binatang pun tau saying anak. kucing tu sekali beranak 3-4 ekor paling kurang, tak de pun dia nak tggal tepi jalan. Sekali dia nak pindah tempat gigih angkut satu...satu anak dia... yang manusia ni dah kenapa? anak sorg... sorg tau! tu pun nak buang sesuka... aku ni tak de la nak paduli sgt kalau dalam fb tu cerita bab politik or retis, dah memang keje depa perlukan publicity... tp aku semak bila baca kesah2 social and lebih kepada kemasyarakatan ni. Moga-moga kita semua dan seluruh keturunan terhindar lah dari benda-benda yang tak boleh diterima akal ni... sekian.
 
 
Entry emosi di awal July...
 
 
Selamat berpuasa korang semua!

No comments:

Post a Comment