Thursday, April 12, 2012

Its 8484 back again and makan!

Hi All,

As usual i terlambat update. Nak update kesah 8484 dah terupdate kat 12 april...hhehehe... sib baik tak update 12 may...

Ok kali ni another surprise from my beloved bubu... dia ni tak pernah kering idea kan? tahun lepas dia soh i buka bonet kete, konon tolong dia amik barang... rupanya ada bebear kat dalam tu =)... LOVE. Tahun ni alkesahnya... dia minta tolong i sidau baju kat ampaian... kebetulan memang basuh baju pun...and kebetulan juga kitorang memang bejaga tgh2 malam... selalu tgk movie, kul 1-2 pagi baru tdo. Tengah sidai baju tu tetiba blackout....takut... i kat luar...tapi "eh b, nape rumah kita aje tak de letrik?"... tetiba... tadaaaa! sepotong kek berhias lilin dah tersedia... " eh ... dah kul 12 ek???" hehe so cute! u r sooo romantic.

Then bubu gift me hadiah... kali ni kecik aje.. tak de kotak2 but still ada reben2... =)

tadaa.... set rantai and subang L.O.V.E I.T!

soooo cantik... bubu hadiahkan rantai sebab mak ada bagi i loket tapi i tak de rantai nak gantung... kali ni leh la gantung kan? hehe, and subang tu... bubu suka i pakai subang =)... thanks bubu... u r soo cute!

and tak lupa juga kek yang sepotong ni
dah senget2 hehe...
im wondering macam mana bubu beli kek sepotong ni and then cakap "saya nak lilin juga k"
is it? mcm tu ke?... hehe comel betul...

memula bubu dah bagi hint kat i... tapi i tak perasan pun. Masa memula nikah dulu kan i kena pakai barang kemas banyak ala mami jarum tu, termasuk la subang, then lepas kawen tu tanggal la balik semuanya... bagi balik kat mak cik... takut juga nak pakai lama2... then bubu tanya "mana subang kawen hari tu? dah pulangkan ek?"... i jawab je "ha ah... dah pulangkan"....=) tak sangka u... honestly, ni la hadiah paling mahal i pernah dapat untuk birthday =)... thanks bubu, i love it!

and back to reality... keadaan kesihatan minggu ni tak berapa baik. tak tau la kenapa ek... pening sangat kepala sampai rasa nak pitam + badan sekejap rasa panas n sejuk + rasa sengal2 seluruh badan sampai tak terkata mcm mana sakitnye... bila baring tu meleleh air mata sbb kepala pening sangat... until today actually, rasa sakit tu masih ada. So bubu cakap tak yah la masak... makan luar aje... hmm, kesian hubby, rasa besalah sangat sebab tak dapat nak masakkan untuk suami... dah banyak hari tak masak... actually i do love cooking for him, bila tak dapat masak rasa sedih pulak n rasa besalah. Agaknya pompuan dah kawen memang ada feeling mcm ni kot kan?

So bubu bawak g makan kat chinese food bukit antarabangsa. Kedai tu namanya HJ SHARIN LOW. Dekat ngan rumah kami, tak de la jauh sangat nak kuar makan... dalam keadaan lapar n lahap, order 3 jenis lauk



i minum air carrot
ni la lauk nye...terliur tak?... nyum2
1- yang hitam tu daging black paper... seriously daging dia sgt lembut and sangat sedap
2- hujung skali tu ayam telur masin + nestum... sangat sedap, masin manis and ada rasa nestum yang crunchie + sedikit rasa pedas sebab dia tumis dengan cili padi
3- and yang bawah skali tu sotong goreng tepung... yang sedap tu sos nye, homemade kot...

erm... lapar pulak i buat entry pasal makan ni... kan best kalau i boleh masak se perfect ni kat rumah, masak untuk my beloved husband... ayuh belajar masak lagi! 



No comments:

Post a Comment