Thursday, May 4, 2017

Harga homemade bake mahal

Baru ni I singgah kedai bakery, nak membeli barang-barang baking. Rasa dah lama tak borong barang baking since keje ni, dah tak semeriah dulu sebab bake hari minggu je. Dalam kepala memang banyak la nak beli, itu ini itu ini, yang tu dah habis, yang ni tak cukup, yang tu tak de... bla bla bla...

Samapai je kat kedai, mula cari barang, belek-belek lepas tu letak balik... belek lagi satu barang lepas tu letak balik.... nak tau kenapa?

-MAHAL SANGAT-

tsk... tsk... tsk... nak baking satu cake je cost dah berapa.. belum lagi jenis2 yang pakai almond ke, walnut ke, macadamia ke... kek cekelat bodoh pun kalau coklat nye valrhona tetap tak bodoh jadinya... huhuhu

kedahnya hakak pi nak cari minyak sapi, nak pakai 200g satu adunan. kalau nak buat 2 adunan kena la beli 400g minima... korang tengok le harga nye...



OK tak jadi la nak baking ahahahahaha... belum lagi nak g beli cekelat, beli almond bla bla bla...

rehat la dulu jap...

No comments:

Post a Comment