Tuesday, November 11, 2014

I need a rest

Penah tak rasa badan tak cukup rehat..  bagun pagi rasa x fresh n lemah ja... aku selalu ada masalah gitu, ye lah... dah la tak pernah buat activity lasak, bila letih ckit ja mau melarat 2-3 hari... yang kesian nya anak la..tak de sape nak layan n main2 ngan dia. Sampai merajuk hariz tu... kesian anak ummi. Mulai sekarang kena berazam perly berubah, perly lebih bertenaga untuk anak... pelan2 nak mulakan, rumah pun pelan2 nak uruskan sikit2... mulakan dengan:

● bangun tido pagi lebih awal, boleh kemas rumah lebih awal dan terus g keje
● siapkan barang2 untuk kegunaan esok sebelum tidur, so bangun pagi tak terkejar2
● praktik kan masak simple tapi sedap untuk makan malam supaya badan tak terlalu penat dan ada lebih banyak masa utk main bersama anak n luangkan mada bersama family.

Ok cukup 3 tu dulu sebagai permulaan. Nanti kita study2 resepi2 masakan makan malam yang cepat mudah dan sedap.

Go ummi go!

*gambar adalah utk ketenangan... merelaxkan minda... cantik kan???

No comments:

Post a Comment