Thursday, March 13, 2014

PARODI

time lunch hour tadi makan sorang-sorang and macam biasa la, sambil makan sambil tengok fb, baca komen2 n post2 menarik. Dari semalam memang tak habis kesah raja bomoh kat klia tu. Memang tak tau nak cakap apa lah kan... kalau dulu heboh a mother kena halau ngan guard kat klcc sebab direct breast feed anak dia kat foodcourt klcc, tapi kali ni kenapa tak de sape nak halau bomoh ni dok buat ritual secara terbuka kat klia tu sedangkan semua sedia maklum banyak press dari pelbagai negara berkampung kat situ seharian n semalaman untuk mencari news n update terkini. Takde ke guard ke, polis bantuan ke or sape2 lah yang boleh amik tindakan? kot ye pon nak buat secara ritual, tak kesah la agama apa sekali pon, tak boleh ke nak buat dalam bilik khas ke? or nak buat atas bumbung klia ke? kenapa perlu dikhalayak ramai? kenapa???

dek kerana rasa marah, geram, tak puas hati rakyat malaysia, ramai yang dah buat parodi sinis. luahan rasa dengan cara yang creative contohnya:

 sumber: amazingnara

sumber:pahangdaily

 sumber: lawaksiyot



from fb

and well said at all:


titik!

No comments:

Post a Comment