Thursday, October 11, 2012

Home Deco: mari menjamu mata

2 minggu lepas, my hubby and i sangat bz mencari rumah untuk dibeli, g riki tempat, g tengok kawasan, jumpa agen and bla bla bla... untung lah ada kawan yang kaki membeli rumah, untuk investment, sebut aje tempat semua dia tau... hebat, leh jadi agent hartanah... hehe.

Dipendekkan cerita, terjumpa la rumah yang bekenan dan beli direct dari developer. So dapat banyak la benefit macam dapat rebate, pastu lawyer diuruskan and tak rushing nak bayar downpayment + duit preparation nak masuk rumah n bla bla bla... pendek kata semuanya boleh diselesaikan dengan beransur2... tak de yang membebankan...

so ari tu pegi la kat office developer, sebelah office tu ada rumah contoh townhouse, kecik comel aje... kami pun jamu la mata... tapi ni buakan rumah yang kami nak beli, sebab rumah kami nak beli tu tak launch lagi and rumah contoh nye pun tak siap lagi... just g nak booking aje, lepas launching baru developer akan contact urusankan document2 lain.

 ni bilik air, ringkas dan cantik... ye lah... nama pun show house kan!
 ni master bedroom, pun kecik aje. muat letak meja kecik kiri and kanan, letak lampu dan almari pasang siap tinggi sampai ke siling sebab banyak rumah storage. Katil tu i tak tengok pulak bawah nye ada storage ke tidak, selalunya kalau saiz macam ni memang kena ada tempat storage bawah katil, lebih flexible.
 suka tengok deco bilik ni, katil pasang siap bekembar dengan almari, bilik kecik comel aje, anak bujang suka la ni...
ni dining and ruang tamu, kecik aje, bujang2 or baru lepas kawen sesuai le kot

gambar dapur ada tapi i tak mau letak, sebab ada je gambar hubby i dok membelek dapur tu, hehe... bilik ke 2 pun i tak mau letak sbb tak menarik angel i amik, gelap lagi... pape pun dining dia aku suka, simple and jimat ruang.

Sekian!

No comments:

Post a Comment