Wednesday, November 3, 2010

...hard time...Ya ALLAH....

29 October 2010- hari yang ditunggu dah tiba, sebab nak dapat gaji =), biasa la klo org makan gaji macam saye hehe, mcm biasa pegi opis, melakukan rutin hari2 which is check email, kacau pak jan dalam IM since dia aje yang boleh dipercayai dalam Motorola ni, then online ym n keje... sedar tak sedar dah kul 11 pagi, owh sgt seronok hehehe nak lunch pulak, walaupun aku lunch kat pantry aje. Tetiba bubu call, he told me a very good news, he is in top 10 candidates that pass for ********* interview from all around Malaysia. Proud of u bubu!
Oh...aku teringat sesuatu... terus tangan laju aje google portal SPA, result interview PTD i dah kuar, hehe bedebar nak tau ni... aku taip my ic number n a line appered n it sound like this "DUKACITA DI MAKLUMKAN ANDA TELAH GAGAL DALAM TEMUDUGA PADA 30 SEPTEMBER 2010" .....ting! jantung berhenti berdegup...i cried!
Aku sangat kecewa but kena be honest, walaupun berat, i sms all my family, my parents, my brother, bubu, my frens...told them that im failed. Sorry guys, i taip sms tu dalam toilet level 14 at my opis =)...u guys know y i kat toilet...hehe
Semua org tau, aku sgt perlukan job yang meyakinkan sbb tu syarat2 untuk i kahwin, dengan keje sekarang my parents cakap tak meyakinkan -im contractor for almost 2 years! not because i tak perform but please do come n work at Motorola, u will understand how they treat their contract staff! Ramai org cakap ala kenapa nak stay kat ctu? kenapa tak cari keje lain? dalam hati aku jawab "ko ingt aku ni bodoh sangat nak menyiksa diri keje kat situ? klo bapak aku ada company tak de susah2 aku nak merangkak mcm ni ok"
I have a target, to have a great job, to have a good wealth... actually PTD ni bukan a great job sangat but compared to benefit and career developement yang ada bebanding kerjaya aku skrg, semua org skolah n tak skolah boleh faham kenapa aku sangat perlukan kerja itu...tp nama nya takdir, buka rezeki aku kat situ. Walaupun terkilan mengenang penat lelah nak melepasi 3 stages mmg amat meruntun jiwa la bila dapat result mcm ni.
Until now i cant stop crying, cant stop thinking of my career plan...but hati kecik aku slalu berbisik supaya bersyukur, skurang2 nya aku masih ada pekerjaan walaupun hampeh dan cuba sayangi kerjaya anda sekarang, jujur dengan kerjaya dan sedarlah yang gaji anda skrg jauh lebih banyak dari ptd! dont ever look back and please develop ur great future!
Thank u my greatful heart! Thank you Allah...=)

4 comments:

  1. don't be sad!!! (tag line..dan nama tajuk buku)

    ReplyDelete
  2. sekarang dah ok ckit walaupun sesekali tekenang

    ReplyDelete
  3. ...baru prasan ada mention dlm post nih...huhuhu...

    ReplyDelete
  4. pak jan: mmg le ada nama kamu dalam ini cerita

    ReplyDelete