Thursday, February 26, 2015

Idea Dapur Sempit

 
tadaaa.....!
 
cantik kan dapur kat atas ni?
yeah.... its time to stop hate your small kitchen because small kitchen also can be bigger and usefull.
sebenarnya, dapur kecik dan sempit banyak kelebihan nya, contoh:
 
mudah nak dijaga
dapat elak pembaziran sbb tak terlalu membeli benda yang tak dipakai
tak penat nak mengemas
kurang kos
 
antara barang wajib yang perlu ada dalam dapur adalah peti sejuk, sinki, dan dapur...
gambar gambar yang I dah pilih ni bukan sahaja ada dapur masak, dapur-dapur ni dilengkapi dengan stoves+oven... pendek kata semua dapur ni pakai standfree stoves which is at least ada 4 burner. berbanding dengan build in oven + hob, mostly kita boleh jumpa yang ada 2 burner, or 3... ada burner kecik kat tengah2. Sebenarnya, kepada yang kaki masak... standfree stoves mmg memberikan kepuasan berganda... betul tak?
 
so hove to have it one + sinki + enough fridge in your tiny kitchen?
 
well here is some idea
 
 kat tepi sebelah kiri ni fridge
 

can u see the fridge? ok this photo is not using standfree stoves but just an idea, we can replace it... don't worry about the space because standfree stoves comes with variety of size...
 


 
that's all
 
thank youuuu!
 
 
 


No comments:

Post a Comment