Monday, April 29, 2013

beef spagetti preggo

dah lama kan tak update pasal masak2 ni... selalu memang tak sempat nye snap gambar sbb habis je masak terus g tgk anak... habis jaga anak tgk2 makanan dah x comel. tggal saki baki je... hehehe. ok hari ni kita warm up ngan resepi paling ringkas n mudah. Beef spagetti kecintaan.

bahan bahan:
spagetti (ikut banyak mana nak makan)
satu s/b minyak zaitun
4 s/b tradisional preggo sos
1 s/b daging cincang
mozarella chese

cara masakan:
1- rebus spagetti dlm air rebusan sehingga lembut dlm 11-15 minit. letak skali 1 sudu kecil minyak supaya spagetti tak melekat bila disejukkan nnti
2- untuk kuah: panaskan minyak.zaitun dan masukkan daging cincang dan tumis sehingga masak. masukkan sos preggo dan masak sehingga sebati.
3- bila dah siap tuang kuah preggo.ke atas spagetti dan letak ckit mozarella cheese sebagai topping. siap!

No comments:

Post a Comment