Tuesday, January 6, 2015

Cruncy brokoli

Ni resepi dapat dari member... tengar berborak2 kat whatsapp group tu pakat blur tak tau nak masak apa... skali ada kawan cakap.. aku buat brokoli celup tepung ja... danggg! Mcm sedap ja... terus la tanya resepi kan... apa lagi... dengan pantas bedesup dia pun hantaq gambaq step by step... yeahhh senang ja... sap sap sap...zasss siap... ngap ngap ngap zassss habis... huhu... snack paling sedap nak buat mengunyah depan tv... paling sedap part batang brocoli tu... garing sodap! Dalam gambar ni leh tgk kan step by step nya, pejam mata pun leh buat... selamat mencoba!

Owh tips yang perlu di ingat... tepung cepat lemau sbb sayur kan sifatnya basah, so goreng jangan banyak... makan panas2... bila nak makan lagi baru goreng lagi... goreng pun jangan lama, bg tepung masak ja... sbb lagi keras brokoli lagi sedap, so jangan goreng lama2 sampai layu. X sedap nnti... daaaa!

No comments:

Post a Comment