Monday, December 31, 2012

catatan 2012

bermula dengan indah:

january:
passing out, akad nikah, kenduri

february:
kenduri sebelah lelaki, new title as puan =)

march:
pindah rumah baru with beloved husband, shopping barang rumah, tak sempat honeymoon but rumah baru ada... stay and spend time together kat rumah baru ... LOVE

april:
birthday, dapat hadiah best from hubby, kena slipdisc, masuk wad kat hospital ampang... azab nye sakit tak boleh jalan

may:
we are pregnant! dapat tau berita gembira ni dengan happy sgt2

june:
sempat jalan2 balik kampung sekejap, lepas tu singgah penang jalan2... but tak enjoy sgt sbb i dah start morning sickness... asyik nak muntah aje

july:
morning sickness getting worth... tak boleh masuk dapur, tak boleh masak... makan pun choosy, just have hubby yang sudi gosok2 n urut2 badan... tiap kali muntah mesti sakit tulang belakang

august:
1st time beraya, tp tanpa hubby, dia keje the whole day, so i awal2 lagi balik kampung sorg, how i miss him so much... but next year i raya ngan hubby walaupun dia keje, sbb we have baby... pagi2 mesti nak baby beraya ngan papa ok

september:
hubby start kursus... patah tangan pule... nasib baik morning sickness i dah kurang, so sebelum ni dia jaga i, now i yang jaga dia, bg makan, mandikan, siapkan... cuma nak shampoo tak boleh, so bawak g salon =), but sedih kena pergi checkup baby sendiri... pandang kiri n kanan semua husband masing2 temankan... but sabar lah, u are strong! and... lastly kami jalan2 tengok rumah... nak membeli!


october:
hubby is getting bzier with the kursus, but simen kat tangan dah boleh buka hujung bulan, and now dah boleh uruskan diri sikit2... bubu, i will support u no metter what, checkup baby... its a boy!!!! hey anak ummi is a hero.... walaupun checkup kali ni pergi sama2 but hubby kat tempat lain, i kat tempat lain, so tak boleh juga nak pergi checkup baby sama2 dengan hubby...

november:
kami shopping barang baby kat baby fair!!! best, so cute... cant wait the baby to come! bulan ni hazab ckit checkup nye, kena minum air gula, kena amik darah 4 kali dari 8pagi-10 malam, kena jumpa dietition, pastu stress... everything kena buat sendiri sbb hubby kursus sampai malam n tak de masa, assignment lagi... tak pe lah hubby, ur wife is an iron lady... and become supermak tu! =)

december:
ini adalah december paling sedih, dapat tau yang kini wujud org ke 3 dalam hubungan... tak tau mana nak tuju, nak teruskan hubungan ini atau pun tak...apa yang mampu setakat hari ni adalah bersabar dan berdoa, hampir berputus asa... kecewa dan sedih, masih berharap ada cahaya satu hari nanti, mengharapkan tahun baru yang indah, mengharapkan kehadiran baby yang indah, permata hati ummi! semoga menjadi pendorong untuk ummi teruskan hidup ni, untuk kita berdua... baby...ummi love u so much!

how short this year is... start with a great day but end with the sadness news ever... hope 2013 will bring all the joyfull and happiness in my life. Amin!

No comments:

Post a Comment